Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ


Εδώ και κάποιο διάστημα ένας ΑΝΩΝΥΜΟΣ μου στέλνει ένα βιντεάκι από μια ταινία που έχει ρίζες ΣΚΟΠΙΑΝΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ και φυσικά δεν το αναρτώ.

Θα χαιρόμουν αν αυτός ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ γινόταν ΕΠΩΝΥΜΟΣ και αν θα είχε το θάρρος να προβάλλει ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ και όχι τα ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ μιας ταινίας.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η περιοχή που μένουν ονομαζόταν προπολεμικά VARDARSKA.

Αν τώρα ο στρατάρχης Τίτο τους έδωσε το όνομα της Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας για να δημιουργήσει απαράδεκτες και ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ αλυτρωτικές διεκδικήσεις στο μέλον, αυτό σε καμιά περίπτωση δεν δικαιώνει ιστορικά την ΠΓΔΜ (FYROM) να διεκδικεί ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ και ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ που δεν της ανήκει.

Εμείς σαν ΕΛΛΗΝΕΣ δεν αισθανόμαστε καμία εχθρότητα προς τον λαό της ΠΓΔΜ, που δεν ευθύνεται για το ότι του έδωσαν για πολιτικούς λόγους ένα ΠΛΑΣΤΟ ΟΝΟΜΑ, μια ΠΛΑΣΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ και μια ΠΛΑΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. Ας γνωρίζουν οι γείτονές μας ότι θέλουμε σχέσεις καλής γειτονίας με την χώρα που αποκαλείται σήμερα ΠΓΔΜ και απαιτούμε το σεβασμό των ΕΛΛΗΝΩΝ που ζουν σε αυτήν. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι σε καμιά περίπτωση στο όνομα της καλής γειτονίας δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε την ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.

ΚΓ


Δεν υπάρχουν σχόλια: