Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009

ΟΤΑΝ Η ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ

Η ΠΓΔΜ προτείνει Έλληνα για πρόεδρο της Ε.Ο.Γ.

κι αυτός το απεδέχθηuegΤην δικαιολογημένη σφοδρή αντίδραση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας [Ε.Γ.Ο.] προκάλεσε το γεγονός ότι ο Έλληνας πρόεδρος της "Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής" [U.E.G.], Δημήτρης Δημητρόπουλος, θα διεκδικήσει με αντεθνικό και ανθελληνικό τρόπο την επανεκλογή του ως προτεινόμενος από την «Δημοκρατία της Μακεδονίας», όπως ανέφερε επί λέξει την FYROM ο εκπρόσωπος των Σκοπίων, κατά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων στο 23ο Συνέδριο της UEG, στο Τελ Αβίβ.

Η εθνική ομοσπονδία της γειτονικής χώρας, που εκπροσωπείται διεθνώς με την ονομασία «Ομοσπονδία Γυμναστικής της Μακεδονίας» [Federation of Gymnastics of Macedonia], υπέδειξε τον κ. Δημητρόπουλο ως υποψήφιο για την προεδρία της U.E.G., κατά την πρώτη ημέρα του 23ου συνεδρίου, το οποίο ολοκληρώνεται με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων οργάνων της "Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας".

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπροσωπείας της "Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας" [Ε.Γ.Ο.] στο Ισραήλ, ο πρόεδρος της οποίας, Θανάσης Βασιλειάδης, προέβη σε σχετική δήλωση, στην οποία ανέφερε χαρακτηριστικά και με ιδιαίτερη έμφαση: «Δεν είναι δυνατόν ένας Έλληνας να αποδέχεται την πρόταση του προέδρου της ομοσπονδίας της FYROM, ο οποίος κατά τη διάρκεια του συνεδρίου χρησιμοποιεί τον όρο ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’. Η γειτονική χώρα εκπροσωπείται εδώ και χρόνια με την συγκεκριμένη αυθαίρετη ονομασία, με την ανοχή του κ. Δημητρόπουλου και μάλιστα, παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας. Όμως, δεν περιμέναμε ότι θα έφτανε στο σημείο να νομιμοποιήσει με την ενέργειά του αυτή τους ανιστόρητους ισχυρισμούς της FYROM. Μας εκπλήσσει δυσάρεστα και θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις!».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή:

http://news.ert.gr/el/kosmos/eyropi/29374-i-pgdm-proteinei-ellina-gia-proedro-tis-e-o-g-ki-aytos-to-apedexthi

Δεν υπάρχουν σχόλια: