Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΟΥ !!!!

Παραμονές εκλογών υπενθυμίσαμε ότι πέντε χρόνια πριν οι Έλληνες ψηφοφόροι είχαν καταδικάσει το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ και εκφράζαμε τον προβληματισμό μας αν το ΠΑΣΟΚ μπορούσε να αλλάξει νοοτροπία μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια. Δυστυχώς ο Ελληνικός λαός είτε φαίνεται να μην έχει μνήμη είτε παρασύρθηκε από τις ελπιδοφόρες "ανανεωτικές¨ θέσεις (και πιθανά ειλικρινείς θέσεις) του σημερινού πρωθυπουργού.

Έρχεται όμως η εκλογή του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για να διαλύσει τις ελπίδες μας ότι το κομματικό κράτος, που είχε στήσει το ΠΑΣΟΚ 20 χρόνια με τις γνωστές συνέπειες, έπαψε να υπάρχει στο νου των ιθυνόντων του.

Τα αποτελέσματα δηλώνουν την πλήρη αμφισβήτηση των εξαγγελιών του κ. Παπανδρέου. Ο νέος Γραμματέας εκλέχτηκε με τους μισούς ψήφους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ σαν μια προειδοποίηση στον κ. Παπανδρέου ότι το βαθύ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ. Όμως ο κ. Παπανδρέου έχει ισχυρή κοινοβουλευτική δύναμη γεγονός που του επιτρέπει να κάνει πράξη τις εξαγγελίες του. Θα το πράξει ή θα υποκύψει; Το μέλλον θα το δείξει. Προς το παρόν ο κ. Παπανδρέου θα έχει να αντιμετωπίσει τόσο τα σοβαρά προβλήματα της χώρας όσο και την μήνιν των φανατικών οπαδών του κόμματός του.

Πιο κάτω παραθέτω τις θέσεις του 'βαθέως ΠΑΣΟΚ' όπως παρουσιάστηκαν στο blog "ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ" (http://diktyon.wordpress.com/) για να πάρουμε μια επιβεβαίωση των φόβων μας ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να αλλάξει στην νοοτροπία αυτού του κόμματος.


Οκτωβρίου 24, 2009

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ…

Κατηγορίες: ΠΑΣΟΚ — diktyon @ 4:55 πμ

Πολύ φοβάμαι ότι κάπως έτσι θα γίνει και με τους υπολοίπους γραμματείς των υπουργείων. Δηλαδή, έπρεπε να ταλαιπωρήσουν 22.000 ανθρώπους [νέους, γέρους και παιδιά] για να γίνει αυτό που θα γίνει; Κανείς δεν θα είχε αντίρρηση να έβαζαν δικούς τους γραμματείς, γιατί πρέπει να ταιριάζουν τα χνώτα τους. Δεν είναι δυνατό να μην υπάρχει η λεγόμενη “χημεία” μεταξύ των άμεσων συνεργατών. Όμως προς τι τόση ταλαιπωρία τόσων ανθρώπων; Για να τους εξετάσει… ο Αθανασάκης; Σε ποια γλώσσα θα κρίνει τους μεταπτυχιακούς τίτλους ο Αθανασάκης – στα κορακίστικα;

Υπάρχει και το θέμα της εκλογής του νέου Γραμματέα, του εξαίρετου κατά τα άλλα Σωκράτη Ξυνίδη. Είναι δυνατό να εκλέγεται Γραμματέας με τους μισούς ψήφους του Εθνικού Συμβουλίου; Άρα υπάρχει πρόβλημα. Μπορεί να πέτυχε το “πείραμα” με τον Γιάννη Ραγκούση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να πιάσει και στην περίπτωση του Ξυνίδη. Τα γράφω αυτά χωρίς να σημαίνει ότι συμμερίζομαι την πλευρά Γ.Παναγιωτακόπουλου, με τον οποίο δεν είχα ποτέ σχέσεις. Σε καμιά περίπτωση δεν θα ήθελα να είναι Γραμματέας ο Παναγιωτακόπουλος. Αλλά πρέπει να είναι κανείς ανόητος για να μη βλέπει ότι τελικά υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον καινούργιο Γραμματέα που εξελέγη με τόσο μικρό ποσοστό.

Όσο για τις δήθεν αντικειμενικές φωνές ορισμένων δημοσιογράφων που σχολιογραφούν με το αζημίωτο, τις γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να εξαφανιστεί ο κόσμος που στήριξε το ΠΑΣΟΚ και το ξανάκανε κυβέρνηση και τον Παπανδρέου τον έκανε πρωθυπουργό; Κανείς δεν επιζητεί το κυνηγητό των απλών Δεξιών. Επιζητεί το κυνηγητό εκείνων των αξιωματούχων των κυβερνήσεων της Δεξιάς που λεηλάτησαν το κράτος και φτώχυναν τους Έλληνες. Δεν μπορεί κάποιος να κλέβει και να μένει ατιμώρητος.

Κι αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θέλει την αντικειμενικότητα στις προσλήψεις, ας εφαρμόσει την ποσόστωση, σύμφωνα με όσα έλαβε το κάθε κόμμα στις εκλογές. Κι αυτό να γίνει με διακομματική συμφωνία και να γίνει νόμος του κράτους.

Κώστας Πολίτης

Πήγη:
http://diktyon.wordpress.com/2009/10/24/ο-γραμματέας-του-υπουργείου-δικαιοσύ/ΕΛΕΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΠΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑΣ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.

ΠΡΟΧΩΡΕΙΣΤΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ.
ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΑΞΗ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΣ
ΟΤΙ ΘΑ ΤΙΜΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ
ΚΑΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ
ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2009
ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝΓιώργος>Κοινωνία των πολιτών, όχι των κολλητών


Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει υπόδειγμα χώρας και κράτους εξέφρασε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Έθεσε, όμως, ως προϋπόθεση την σφυρηλάτηση κοινωνικών συμμαχιών και τη συμμετοχή του πολίτη γιατί, όπως τόνισε, δεν φθάνουν μόνο οι ιδέες αλλά ούτε και η βούληση της κυβέρνησης.

Ο Γ. Παπανδρέου επανέλαβε εκ νέου την απόφαση του ίδιου και της κυβέρνησης να προχωρήσουν στην εφαρμογή των προεκλογικών εξαγγελιών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της οικονομίας.

Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στη νέα κοινωνική συμμαχία, που, όπως είπε, πρέπει να δημιουργηθεί για να αλλάξει η Ελλάδα, τόνισε ότι σε αυτή τη συμμαχία όλοι έχουν συμμετοχή αλλά και ευθύνη.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει σύντομα, με τους συναρμόδιους υπουργούς, τον «οδικό χάρτη» για όλες τις μεγάλες αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση, έναν επίσημο διάλογο και διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους για τη δημιουργία μιας πλατιάς συναίνεσης και συμμαχίας.

Η συμφωνία που θα επιτευχθεί, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, δεν σημαίνει ανοχή, αλλά αντιθέτως σημαίνει συμμετοχή και συνευθύνη για την πορεία του τόπου. Βασική αρχής της συμμαχίας, πρόσθεσε, θα είναι ο σεβασμός του καθενός προς τον άλλο και όλων απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

Ειδική μνεία έκανε ο Γ. Παπανδρέου στον ρόλο του κόμματος εφεξής και σε όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης από το Κίνημα.

Αποσαφήνισε ότι η κυβέρνηση ασκεί μεν την εξουσία, όμως το ΠΑΣΟΚ οφείλει να εμπνέει, να καθοδηγεί και να ελέγχει την κυβέρνηση.

Οι ρόλοι κόμματος και κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι μπορεί και πρέπει να είναι διαφορετικοί, αλλά, όμως, είναι και ρόλοι που συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον.

Αναγνώρισε ότι στο παρελθόν οι σχέσεις αυτές δεν ήταν οι σωστές και ότι ήταν λάθος ο παραμερισμός του κόμματος όταν και πάλι ασκούσε κυβερνητική εξουσία, όταν αφέθηκε να είναι ανενεργό ή ακόμα και υποχείριο του κρατισμού και της εξουσιολαγνείας.

Εμείς, τόνισε, θέλουμε να δώσουμε την εξουσία στον πολίτη και την κοινωνία των πολιτών και όχι των κολλητών.

Και πρόσθεσε ότι αυτή ήταν μία από τις βασικές αιτίες που αποξένωσαν την κυβέρνηση από την κοινωνία.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει πάλι το ίδιο λάθος ούτε να μετατραπεί το κόμμα σε μεσάζοντα και διεκπεραιωτή συναλλαγών με την κυβέρνηση και τη δημόσια διοίκηση.

Το Κίνημα, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, θα παραμείνει πιο ενεργό και πιο δραστήριο, ένα εργαστήριο παραγωγής δημοκρατίας και συμμετοχής, ένα κόμμα ανοιχτό, μαζικό και καινοτόμο, που γίνεται αρωγός στην προσπάθεια της κυβέρνησης.

Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, όπως η αυτοδιοικητική και η αλλαγή του εκλογικού νόμου και τόνισε ότι το κόμμα πρέπει να είναι έτοιμο να υποστηρίξει αυτές τις θεμελιώδεις, όπως τις χαρακτήρισε αλλαγές.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, τόνισε ότι ξεπεράστηκε το πρώτο βασικό εμπόδιο που ήταν η απαισιοδοξία και η δυσπιστία. Και πρόσθεσε ότι θεωρεί ότι ήταν η πρώτη και μεγαλύτερη κατάκτησή μας ως Ελληνες. Ηταν, τόνισε, η πρώτη νίκη των πολιτών απέναντι στην αποσύνθεση και το τέλμα.

Ο λαός, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, δεν μας έδωσε εντολή να διαχειριστούμε απλά την εξουσία, ή να αλλάξουμε μόνο τα πρόσωπα, αλλά ζήτησε να αλλάξει κατεύθυνση η χώρα και να υπάρξει ριζική αλλαγή του τρόπου διακυβέρνησης.

Ο κ. Παπανδρέου διακήρυξε την απόφασή του για την εφαρμογή του προγράμματος των εκατό ημερών που είχε εξαγγείλει προεκλογικά, ανεξάρτητα, όπως είπε, από πιέσεις και από όποιες δυσκολίες υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Και υπενθύμισε ότι ζούμε σε μια Ευρώπη και σε ένα διεθνές οικονομικό σύστημα, όπου κυριαρχούν ακόμα νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις. Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση θα δώσουν τη μάχη απέναντι στη λογική που θέλει την κρίση να την πληρώνουν πάντα οι αδύναμοι σε όφελος των λίγων και ισχυρών.Τόνισε ότι τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τη στήριξη των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων ήταν μια στοιχειώδης υποχρέωση κοινωνικής αλληλεγγύης. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, η προσπάθεια αυτή θα είναι χωρίς αντίκρυσμα, αν δεν συνοδευτεί από συμμάζεμα των δημοσίων οικονομικών, τα οποία, όπως υπογράμμισε, βρίσκονται σε πρωτοφανή κατάσταση.

Το συμμάζεμα ξεκίνησε, πρόσθεσε, όχι γιατί δεχόμαστε πιέσεις αλλά γιατί αυτό επιβάλλει ο σεβασμός προς τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Τόνισε, επίσης, ότι το τεράστιο έλλειμμα που άφησε πίσω η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είναι ανεξήγητο: Η εκτίναξή του, πρόσθεσε, προήλθε από τις πελατειακές πρακτικές διακυβέρνησης, τις σπατάλες, την απουσία ελέγχου, τη διαφάνεια. Σε αυτές τις λογικές βάζουμε τέρμα, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Διαφάνεια παντού

Πρώτη δουλειά, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, είναι να καθιερώσουμε τη διαφάνεια παντού. Πρόσθεσε ότι η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ενωση θα είναι σκληρή, αλλά, όπως τόνισε, το πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι αξιόπιστο και οραματικό και υπάρχει η βούληση για να κερδηθεί και πάλι η αξιοπιστία της χώρας.

Επίσης, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, αλλάζει πλήρως το τοπίο της πολιτικής και των θεσμών της χώρας, όπως και οι σχέσεις κράτους και πολίτη, για να βιώσουν οι Ελληνες μια δημοκρατία με ουσία και ποιότητα την οποία θα αντιλαμβάνονται καθημερινά.

Ακόμη αναφέρθηκε στην προσπάθεια για τη διασφάλιση της αυτονομίας της πολιτικής, την οποία έθεσε ως προτεραιότητα, γιατί, όπως τόνισε, μόνο ένα πραγματικά αυτόνομο πολιτικό σύστημα μπορεί να θέτει το συμφέρον των πολλών πάνω από ιδιοτέλειες λίγων. Μόνο μια ανεξάρτητη πολιτική εξουσία, τόνισε, μπορεί να θέτει κάθε φορά το κοινό, το δημόσιο, πάνω από την πελατειακή σκοπιμοτητα.

Στάθηκε επίσης στο ρόλο του κράτους και στον περιορισμό της κρατικής σπατάλης και ανέφερε ως παράδειγμα τη μείωση του στόλου των κρατικών αυτοκινήτων και τον περιορισμό του αριθμού των αστυνομικών για τα πολιτικά πρόσωπα. Και ήδη, όπως είπε, στο Μέγαρο Μαξίμου αυτός ο αριθμός μειώθηκε κατά 50%.

Επίσης αναφέρθηκε στα stage τα οποία, όπως είπε, θα χρησιμοποιούνται στην αγορά εργασίας ως μέθοδοι μαθητείας και όχι ως εμπόριο ψυχών για την εξασφάλιση πολιτικής πελατείας.

Επίσης, εξήγγειλε ότι οι αρχές της αξιοκρατίας και των ίσων ευκαιριών θα γίνουν πράξη και η αρχή θα γίνει από όλες ανεξαιρέτως τις προσλήψεις στο δημόσιο.

Ο Γ. Α. Παπανδρέου ευχαρίστησε τον απερχόμενο γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Γιάννη Ραγκούση και ανακοίνωσε την πρότασή του για τον νέο γραμματέα: πρόκειται για τον κ. Σωκράτη Ξυνίδη. Στις προτάσεις του για μέλη του πολιτικού συμβουλίου συμπεριλαμβάνονται οι Μ. Ανδρουλάκης, Τ. Αντωνίου, Κ. Ασκούνης, Π. Κουκουλόπουλος, Γ. Κουτσούκος, Σ. Ράπτη.

Η σύνδεση μεταξύ κυβέρνησης και Κινήματος, όπως είπε, θα διασφαλιστεί με την σταθερή επικοινωνία μέσω της συμμετοχής των μελών της κυβέρνησης στις συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: