Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2009

ΚΥΠΡΙΑΚΟΜπορεί ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας να μη βρίσκεται στη θέση που βρέθηκε ο προκάτοχός του, δηλαδή λίγες, μόλις, μέρες μετά την εκλογή του να πρέπει να φτιάξει βαλίτσες για το Μπούργκενστοκ, το Κυπριακό όμως είναι ένα θέμα που σίγουρα θα απασχολήσει τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς συνεχίζεται η διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων.

Η αξιολόγηση της Τουρκίας τον Δεκέμβρη πλησιάζει και η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει θέση αναφορικά με τη μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Άγκυρας έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ είναι σθεναρός υποστηρικτής της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. από τη μία, από την άλλη η Ελλάδα τείνει να συστρατεύεται με το γκρουπ της «παραδοσιακής Ευρώπης» σε θέματα αρχής. Δηλαδή είτε το ΠΑΣΟΚ, είτε η Ελλάδα θα πρέπει να αλλάξουν πολιτική στο θέμα της ένταξης της Τουρκίας.

Με τον Δημήτρη Χριστόφια να σκληραίνει τη στάση του έναντι της Τουρκίας τις τελευταίες ημέρες, καθώς γίνεται όλο και πιο έκδηλο ότι είναι ελάχιστα τα σημεία σύγκλισής του με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να είναι διπλά προσεκτικός στους χειρισμούς του, εάν τελικά δεν επιλέξει να περάσει στην απέναντι όχθη και να ενώσει τις δυνάμεις του με τον γαλλογερμανικό άξονα.

Από τό άρθρο της εφημερίδας "Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ"
http://www.sigmalive.com/simerini/politics/198620

Δεν υπάρχουν σχόλια: