Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009

Μέχρι 22 Οκτωβρίου οι προτάσεις υποψηφιοτήτων στη ΝΔ

Μέχρι τις 22 Οκτωβρίου θα μπορούν να κατατίθενται προτάσεις υποψηφιοτήτων όπως ανακοίνωσε η Οργανωτική Επιτροπή του Εκτάκτου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, γνωστοποίησε τις υποψηφιότητες της Ντόρας Μπακογιάννη, του Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Αντώνη Σαμαρά και του Παναγιώτη Ψωμιάδη για την προεδρία του κόμματος.

Μετά από συνεδρίαση της Επιτροπής, υπό τον Δημήτρη Σιούφα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι υπεβλήθησαν ακόμα τρεις υποψηφιότητες. Όπως διευκρίνισε, απορρίφθηκε "η μία εξ αυτών, κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Επιτροπής, απορρίφθηκε, καθώς δεν πληρούσε τις προβλεπόμενες από το Καταστατικό προϋποθέσεις". Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η εγκυρότητα των λοιπών δύο υποψηφιοτήτων εξετάζεται ενώ υπογράμμισε ότι "σχετική ανακοίνωση θα γίνει από την Επιτροπή" την Παρασκευή.Όπως ανακοίνωσε ο Γ, Κουμουτσάκος "οι έγκυρες υποψηφιότητες επισημοποιούνται με την κατάθεση έως την 20η ώρα της 22ας Οκτωβρίου των σχετικών προτάσεων, υπογεγραμμένων από 50 συνέδρους". Κλείνοντας, ο εκπρόσωπος της ΝΔ επεσήμανε ότι "κάθε σύνεδρος μπορεί να υπογράφει μία μόνον πρόταση υποψηφιότητας".

Νωρίτερα, ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

Από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη , κατέθεσε τη δική της υποψηφιότητα μαζί με τα ονόματα 1.000 μελών που υπέγραψαν για την υποστήριξή της.
Εξάλλου, και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, γνωστοποίησε ότι θα είναι υποψήφιος.
Την Τρίτη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος,είχε ανακοινώσει και αυτός την υποψηφιότητά του.
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια: