Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009

Σε υψηλούς τόνους το debate των αρχηγών


Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο κλείσιμο της ομιλίας του κατηγόρησε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου ότι απέφυγε να πάρει συγκεκριμένη θέση σε οποιοδήποτε από τα ζητήματα που τέθηκαν. Από την πλευρά τουο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε την «ισχυρή πολιτική βούληση» του ΠΑΣΟΚ για αλλαγή.


Σε υψηλούς τόνους και με την επανάληψη, σε γενικές γραμμές, των ίδιων επιχειρημάτων που έχουν χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα μέχρι σήμερα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Παπανδρέου ολοκλήρωσαν χθες την τηλεοπτική τους «μονομαχία».

Για συνέχεια της αοριστολογίας και έωλες υποσχέσεις που οδηγούν σε επικίνδυνες ακροβασίες κατηγόρησε ο κ. Κώστας Καραμανλής τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον ελληνικό λαό να εξέλθει στις 4 Οκτωβρίου από το «τέλμα» στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα εξαιτίας της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής στο κλείσιμο της ομιλίας του κατηγόρησε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου ότι απέφυγε να πάρει συγκεκριμένη θέση σε οποιοδήποτε από τα ζητήματα που τέθηκαν.

Οπως τόνισε «έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολα χρόνια και είμαστε μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις. Δεν είναι ανεύθυνο μια κυβέρνηση να εμφανίζεται τάζοντας μόνο ευχάριστα πράγματα; Η χώρα μπορεί να τρέξει στο δρόμο της ανάπτυξης.

Αλλά χρειάζεται γι αυτό να θεραπεύσουμε τις χρόνιες παθογένειές μας, κυρίως αναφέρομαι στην εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών. Αυτό επιτυγχάνεται με καθαρές κουβέντες, δύσκολες αποφάσεις. Ξέρω ότι δεν είμαι ευχάριστος.

Ο τόπος έχει ένα καλύτερο μέλλον αρκεί να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις τώρα. Υπάρχουν δύο δρόμοι: Ο ανηφορικός, ο υπεύθυνος ο δύσκολος, που όμως βγάζει στο ξέφωτο.

Ο άλλος ηχεί ευχάριστα, είναι γεμάτος από υποσχέσεις, αλλά οδηγεί στη διόγκωση των προβλημάτων. Προτείνω και ζητώ νωπή λαϊκή εντολή στη βάση μιας υπεύθυνης πολιτικής που οδηγεί τη χώρα μπροστά».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε την «ισχυρή πολιτική βούληση» του ΠΑΣΟΚ για αλλαγή, «χωρίς καμία έννοια διασύνδεσης με συγκεκριμένα συμφέροντα».

Ακόμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε ως προτεραιότητα την εδραίωση ενός νέου κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ του πολίτη και του κράτους τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο «λαός πρέπει να πιστέψει ξανά στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση μπορεί να είναι καθαρή.

Η κυβέρνηση μπορεί να εξασφαλίσει, ότι τα χρήματα που πληρώνουν οι πολίτες με τους φόρους τους, δαπανώνται σωστά, δαπανώνται σοφά, με διαφάνεια».

Επισήμανε ακόμα πως πρέπει να παταχθεί η διαφθορά και οι πελατειακές πολιτικές, οι οποίες, όπως ανέφερε, «άνοιξαν την πληγή της δαπάνης, της κατασπατάλησης και να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα πρώτ' απ' όλα για ένα βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας».

Καταλήγοντας τόνισε ότι με αυτόν τον τρόπο «θα θέσουμε ξανά την οικονομία σε κίνηση.

Στη συνέχεια, θα προχωρήσουμε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, για να κάνουμε ξανά ανταγωνιστική τη χώρα μας. Και αυτό σημαίνει ότι θα επενδύσουμε στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα».

Πηγή:

http://www.naftemporiki.gr/election/story.asp?id=1718591

Δεν υπάρχουν σχόλια: