Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009

Επιστολή Κακλαμάνη για την απελευθέρωση Έλληνα εκπαιδευτικού στο ΠΑΚΙΣΤΑΝ


Την έντονη διαμαρτυρία του για την απαγωγή του καθηγητή Αθανάσιου Λερούνη από ομάδα αγνώστων στο Πακιστάν, εξέφρασε με επιστολή προς τον πρεσβευτή του Πακιστάν στην Αθήνα ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης. «Με την παρούσα», αναφέρει ο δήμαρχος, «θέλω να εκφράσω τη διαμαρτυρία μου για τη βάναυση απαγωγή του Έλληνα εκπαιδευτικού από το Μουσείο, που ο ίδιος είχε δημιουργήσει, με σκοπό τη διάσωση του πολιτισμού των Καλάς. Παρακαλώ όπως προβείτε αρμοδίως στις απαραίτητες ενέργειες μεσολάβησης με την κυβέρνηση του Πακιστάν προκειμένου να απελευθερωθεί τάχιστα ο Ελληνας εκπαιδευτικός».

Ο κ. Λερούνης ζει με τη σύζυγό του από το 1995 στο Πακιστάν και είναι εθελοντής δάσκαλος. Έχει ιδρύσει δύο σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τρία κέντρα μητρότητας αλλά και το Πολιτιστικό κέντρο των Καλάς στην κοιλάδα Μπουμπόρετ.

Ως γνωστό ο Έλληνας, εθελοντής ανθρωπιστικής οργάνωσης απήχθη στην περιοχή Τσιτράλ του βόρειου Πακιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Περισσότεροι από 12 ένοπλοι εισέβαλαν την Τρίτη 18.9.2009 στο σπίτι του εθελοντή, στην κοιλάδα Καλάς και τον απήγαγαν αφού προηγουμένως σκότωσαν έναν αστυνομικό φρουρό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The News. Οι ένοπλοι απήγαγαν και έναν Πακιστανό βοηθό του εθελοντή, τον οποίο στη συνέχεια άφησαν ελεύθερο.

Ο Έλληνας εθελοντής ζει στην κοιλάδα Καλάς μαζί με τη σύζυγό του, τα τελευταία 15 χρόνια, και ασχολείται με πολιτιστικά θέματα και θέματα της κοινότητας.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα Dawn έγραψε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαγωγείς έχουν μεταφέρει τον εθελοντή στη γειτονική επαρχία Νουριστάν του Αφγανιστάν.

Το Τσιτράλ είναι μία ειρηνική περιοχή, αλλά η εγγύτητά της με το Αφγανιστάν, την καθιστά επικίνδυνη λόγω της παρουσίας ενόπλων.

Πηγή:

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: