Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΚΕΨΟΥ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ!!

Σας μεταφέρω εδώ ένα σχόλιο από το antinews.gr μαζί με χαρακτηριστικά σχόλια αναγνωστών του.

Δυστυχώς όλα αυτά συνιστούν μια ΩΜΗ ΠΙΚΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ που θα πρέπει να την έχει υπόψη του ο Ελληνικός Λαός την στιγμή που θα βρεθεί μπροστά στην κάλπη. Γιατί ο Ελληνικός Λαός πρέπει να πάει στην κάλπη και να ΨΗΦΙΣΕΙ. Το τί θα ψηφίσει βεβαίως είναι μια άλλη ιστορία. Προσωπικά θα συνιστούσα να ψηφίσει σύμφωνα με την στοιχειώδη λογική του για να μην αισθανθεί "ΚΟΨΟΧΕΡΗΣ" μετά από μερικούς μήνες.

Ο ΛΑΟΣ που τόσα χρόνια στο όνομα της ανάπτυξης, της προόδου και των καλύτερων ημερών υπέμεινε και ανέχθηκε μια τρομακτική οικονομική καταπίεση επί 30 και πλέον χρόνια είναι καιρός να δείξει ότι ξέρει και να τιμωρεί αυτούς που αντί να νοικοκυρέψουν την χώρα ενεπλάκησαν σε σειρές σκανδάλων και ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΑΝ το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ.

κγ


Ο Θεός βοηθός: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θέλουν να εξαφανίσουν τους μικρομεσαίους


diefor3

Αυτή φαίνεται θα είναι η εκλογική μάχη των «εκπλήξεων».

Πρώτη έκπληξη (πρώτη, ο Θεός να την κάνει, δηλαδή, αφού η ίδια η προκήρυξη εκλογών ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη – κι ακατανόητη ακόμα): Το υπουργείο Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, τρεις βδομάδες πριν από τις εκλογές, βγάζει εγκύκλιο με την οποία καλεί τις Εφορίες να εισπράξουν άρον-άρον τις ανείσπρακτες οφειλές προς το δημόσιο.

Πάει, λέμε, το χάσανε οι άνθρωποι. Ή αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν. Επιτίθενται μετωπικά κατά δεκάδων χιλιάδων μικρομεσαίων, την ψήφο των οποίων θα ζητήσουν μετά από λίγες μέρες.

Να όμως που λίγο αργότερα, έρχεται ο κ. Ραγκούσης, Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, και τι λέει ο άνθρωπος (στο Mega, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, το βράδυ); Ότι η κυβέρνηση έβγαλε αυτή την εγκύκλιο (για να λιώσει του μικρομεσαίους) ύστερα από πίεση του ΠΑΣΟΚ!!!!

Έσπευσε δηλαδή να πληροφορήσει τους άμεσα ενδιαφερομένους ότι δεν τους «λιώνει» η ΝΔ από μόνη της, αλλά υπό την προτροπή και πίεση του … ΠΑΣΟΚ. Για να πάνε έτσι να ψηφίσουν, ΚΚΕ ή ΛΑΟΣ (για ΣΥΡΙΖΑ κάπως χλωμό το βλέπω)…

Κι εκεί που λέμε ότι δεν μπορεί να είπε τέτοια κοτσάνα ο Ραγκούσης, εκεί που αναρωτιόμαστε μην ήταν πιωμένος και του ξέφυγε, να σου και το «κερασάκι στην τούρτα»: Πάλι ο Ραγκούσης, εν τη ρύμη του (μάλλον ξύλινου και ακατάσχετου) λόγου του, το ξεφούρνισε: «Θα ματώσουμε (εμείς το ΠΑΣΟΚ ως Κυβέρνηση) να μαζέψουμε τις ανείσπρακτες οφειλές προς το Δημόσιο!»

Ποιόν θα ματώσετε, ρε παιδιά; Τους εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους που χρωστάνε, γιατί τα φέρνουν με τη βία βόλτα μέσα στην κρίση; Αυτούς θα ματώσετε; Δεν είστε με τα καλά σας.

Να τους διευκολύνετε πρέπει. Κι εσείς κι οι άλλοι. Να επιζήσουν, να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας, να ξεπληρώσουν και τα χρωστούμενα στο δημόσιο και τις τράπεζες και τις άλλες επιχειρήσεις.

Κρίση έχουμε ρε, ξυπνάτε. Λόγω της κρίσης το έλλειμμα του κράτους υπερδιπλασιάστηκε! Πώς να μη στριμωχθούν και οι μικροεπιχειρήσεις;

Πώς θα επιζήσει το δημόσιο, αν τους συντρίψει;

Αν κλείσουν όλοι αυτοί, έχετε υπολογίσει πόσα – πολύ περισσότερα – θα χάσει το δημόσιο;

Λιώστε τους, να εκτοξεύσετε την ανεργία στο 20%! Να ησυχάσετε.

Πάταξη της φοροδιαφυγής σημαίνει χαμηλότερους συντελεστές φορολόγησης για την μικρομεσαία επιχείρηση, απλοποιημένο φορολογικό σύστημα, μείωση «λοιπών επιβαρύνσεων» σε βάρος των μικρομεσαίων, χτύπημα των μαφιόζικων κυκλωμάτων στις Εφορείες και χτύπημα του παραεμπορίου που κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό στα μαγαζιά.

Κάντε τα αυτά και δεν θα δυσκολεύεστε να εισπράττετε πολλαπλάσια.

Αλλιώς θα βρεθείτε με πολύ λιγότερα έσοδα και πολύ μεγαλύτερες δαπάνες – άρα με ιλιγγιώδες έλλειμμα.

Η αύξηση των φορολογικών εσόδων απαιτεί μείωση των φορολογικών συντελεστών, όχι «λιώσιμο» των μικρομεσαίων οφειλετών.

Αν αυτό δεν το έχετε καταλάβει ακόμα και θέλετε να κυβερνήσετε, ο Θεός να μας σώσει…

Όσον αφορά την κυβέρνηση, όχι δεν κατάλαβε την πατάτα που έκανε, ούτε τη μεγαλύτερη πατάτα του κ. Ραγκούση, ούτε την ουσία του προβλήματος, ούτε της πέρασε από το μυαλό να χρησιμοποιήσει τη γκάφα του ΠΑΣΟΚ εναντίον του.

Πράγματι, δεν μας λυπάται πια ούτε ο Θεός…

http://www.antinews.gr/?p=13933

ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ


anagnostis says:

1.Η Λούκα θα μας απαλλάξει από τα δάνεια με δικαστική επόφαση:


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ Ρ/Σ «ΝΕΤ 105,8»

Θ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ: Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο; Με τα δάνεια των πολιτών, τα νοικοκυριά είναι καταχρεωμένα, το ξέρετε.
Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Βεβαίως.
Θ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ: Θα υπάρξει επιμήκυνση, αυτό που έχετε πει, του χρόνου αποπληρωμής ή αν θα υπάρξει πάγωμα των δόσεων.
Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Θα υπάρχει δέσμη μέτρων, ενώ τα τρία σχέδια νόμου που έχουμε καταθέσει στη Βουλή ως προτάσεις νόμου, θα γίνουν πράξη. Δίνεται η δυνατότητα στους υπερχρεωμένους δανειολήπτες, όχι μόνο να ρυθμίσουν τα χρέη τους αλλά και για συγκεκριμένες περιπτώσεις μέσω δικαστηρίων να απαλλαγούν πλήρως από αυτά εάν δεν μπορούν να καλύψουν λόγω έκτακτων συνθηκών πρακτικές τους ανάγκες.
Θ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ: Θα στείλετε τον κόσμο στα δικαστήρια δηλαδή;
Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Αν δεν έχετε δει το σχέδιο νόμου είναι στο διαδίκτυο, είναι μέσω Ειρηνοδικείων, έχει κατατεθεί στη Βουλή, έχει περάσει Γενικό Λογιστήριο και θα γίνει νόμος του κράτους εάν λαού θέλοντος, το ΠΑΣΟΚ έρθει στην κυβέρνηση.
Θ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ: Κυρία Κατσέλη να σας ευχαριστήσω πολύ για την επικοινωνία, την ανάλυση. Να ευχηθώ καλή επιτυχία. Να είστε καλά.

2. Υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα

… «Απαντάμε «όχι» στο πάγωμα μισθών. Θα δοθούν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Ξεκάθαρα πράγματα.

[ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΝΕΤ «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΒΑΣΙΛΗ ΛΥΡΙΤΖΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ – 07/09]

3.Να τι δηλώνει και η Βάσω Παπανδρέου:
«Έχουμε πει ότι θα επαναφέρουμε το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, το φόρο μεγάλης κληρονομιάς, θα αλλάξουμε όλο το φορολογικό σύστημα, θα επιβάλουμε φορολογία στα κέρδη των μετόχων».

Anonymous says:

Καλά είναι από άλλο πλανήτη. Το φορολογικό σύστημα που έχουμε είναι το πιο φορομπηχτικό στην Ευρώπη. Ο πατέρας μου πληρώνει κάποιο φόρο που υπερβαίνει τα 1.000 Ευρώ. Αν ήταν σε κάποια ανεπτυγμένη Ευρωπαϊκη χώρα δε θα πλήρωνε μια διότι το οικογενειακό εισόδημα είναι σχετικά μικρό.

Τώρα στα τρία μέτρα της Βασως. Φόρος κληρονομιάς και μεγάλης ακίνητης περιουσίας υπάρχει. Και όχι μόνο μεγάλης ακίνητης περιουσίας αλλά και μικρής. Μου έχει αφήσει ο παππούς μου ένα χωραφάκι ένα στρέμμα σε χωριό 15 χιλιόμετρα από τη θάλασσα. Εισόδημα μηδέν. Είναι χέρσο. Η αξία του είναι κάτω από 20.000 Ευρώ και με φορολογούν για 60.000 γιατί λέει είναι σε όρια δήμου που είναι παραθαλάσσιος. Τα 60 Ευρώ μου τα πήρανε ενώ θα έπρεπε να μου πάρουν 20. Και το φόρο κληρονομίας όμως τον πήρανε κανονικά και με το νόμο.

Για τα κέρδη των μετόχων. Παλιά κρατούσαν 35% φόρο κατ αποκοπήν που σήμαινε ότι ακόμη κι αφορολόγητος να έμενε ο μέτοχος το 35% του το παίρνανε κι ο μέτοχος έπαιρνε καθαρό το μέρισμα. Μετά ήρθε ο Αλογσκούφης και κατεβάζει το φόρο στο 25% αλλά υποχρεώνει το μέτοχο να πληρώσει το 10% διαφορά για να τρέχει ο μέτοχος να μαζεύει χαρτάκια και να δηλώνει τα 50 Ευρώ μέρισμα για να του πάρουν 5 Ευρώ φόρο.

Κι ερωτώ όταν οι άνθρωποι είναι τόσο άσχετοι πως θέλουν να κυβερνήσουν?

Πρέπει να καταλάβουν ένα πράγμα. Ας βάλουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να μαζέψουν τη φοροδιαφυγή εκεί όπου υπάρχει αν ΔΕΝ είναι δικαιολογημένη. Διότι δε μπορεί να λέει σε μια οικογένεια με 20.000 Ευρώ ότι θέλει 4.000 φόρο και να μην εκπίπτει ούτε τα Αγγλικά των παιδιών όταν τα σχολεία δεν τα προσφέρουν σε ικανοποιητικό επίπεδο. Είναι αυτονόητο ότι αυτός θα φοροδιαφύγει, διότι αυτές οι δαπάνες εκπίπτουν σε κάθε σοβαρή Ευρωπαϊκή χώρα. Για τις περιπτώσεις της ”δικαιολογημένης” φοροδιαφυγής να αλλάξουν το νόμο και οι δαπάνες υγείας και παιδείας να εκπίπτουν πλήρως. Το μηνιάτικο που σκάει ο γονιός στο παιδί του που είναι φοιτητής να εκπίπτει πλήρως όπως γίνεται στην Ευρώπη. Να δούμε τότε πόση είναι η ”ανήθικη” φοροδιαφυγή. Και μετά αφού τα κάνουν όοοοοοοολά αυτά να βγουν και να σκίσουν αυτούς που πραγματικά έχουν μεγάλα εισοδήματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια: