Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2009

Διαψεύδει τα περί εμπλοκής του στην υπόθεση Siemens ο Κ. Γείτονας

NAFTEMPORIKI.GR Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009 18:48
Τελευταία Ενημέρωση : 12/08/2009 18:50

Παντελώς ανυπόστατα χαρακτήρισε τα περί εμπλοκής του σε χρηματοδοτήσεις από τη Siemens ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας.

«Τα όσα πληροφορούμαι μέσω δημοσιογραφικών ερωτήσεων και με τα οποία επιχειρείται να συνδέσουν εμένα προσωπικά με συμφωνίες και χρηματοδοτήσεις του ΠΑΣΟΚ από τη Siemens είναι παντελώς ανυπόστατα. Είναι αποκυήματα φαντασίας. Όλες αυτές οι αναφορές δεν ισχύουν και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, για όλη την περίοδο κατά την οποία ήμουν υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του Κινήματος. Παραμένω σταθερός στη θέση μου, θέση του ΠΑΣΟΚ, να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Γείτονας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Συμφώνησε να δώσει εξίσου περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2009 07:00

Δύο πρόσωπα στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων στην Ελλάδα κατονομάζονται στο ένταλμα επιβολής ποινής για το Μιχάλη Χριστοφοράκο του ειρηνοδικείου Μονάχου.

Οπως αναφέρεται στο γερμανικό έγγραφο για τα δύο μεγάλα κόμματα, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Ελλάς, Μιχάλης Χριστοφοράκος, συμφώνησε να δώσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ εξίσου στους ταμίες της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βαρθολομαίο, και του ΠΑΣΟΚ Κώστα Γείτονα, από τα τέλη του 2003.

Ο τελεσιδίκως καταδικασθείς Siekachek έστειλε από τα στη διάθεσή του υφιστάμενα «μαύρα ταμεία» εμβάσματα συνολικού ύψους 1.750.000 ευρώ.

Στόχος να τα προωθήσουν στα κόμματά τους, με σκοπό να επηρεάσουν δημόσιους υπαλλήλους υπέρ της παραλαβής του συστήματος ασφαλείας C4I των Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης, ομολογεί καταβολές, που, κατά την απόφαση, ανέρχονται έως το 2006 τουλάχιστον στο 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Στο ένταλμα των δικαστικών αρχών αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι, για την εκτέλεση των πληρωμών στα δύο κόμματα, ο Χριστοφοράκος χρησιμοποίησε την εταιρεία FAIRWAYS LTD του κ. Λέτσα, του οποίου η οικογένεια είχε στενές σχέσεις με τη Siemens

Ο τελεσιδίκως καταδικασθείς Siekachek έστειλε από τα στη διάθεσή του υφιστάμενα «μαύρα ταμεία» στον ελβετικό λογαριασμό της FAIRWAYS LTD εμβάσματα συνολικού ύψους 1.750.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το γερμανικό ένταλμα, ο Χριστοφοράκος έχει διαπράξει «δύο πραγματικώς συρρέουσες περιπτώσεις δωροδοκίας φορέων δημόσιου λειτουργήματος ενός άλλου κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά συναυτουργία».

Στο γερμανικό έγγραφο χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι: «Από τα χρήματα αυτά, τουλάχιστον 200.000 ευρώ προωθήθηκαν σε σας (σ.σ. εννοεί τον Χριστοφοράκο) σε κάποιο μη εξακριβωμένο χρονικό σημείο μετά τα εμβάσματα αυτά.

Σύμφωνα με τη συμφωνηθείσα με τους ταμίες των δύο μεγάλων ελληνικών κομμάτων τακτική παραδώσατε σε χρονικό σημείο μη επαρκώς εξακριβωμένο μέχρι το έτος 2005/2006 τα χρήματα στον Γιάννη Βαρθολομαίο, τον επικεφαλής οικονομικού της Νέας Δημοκρατίας και τον Κώστα Γείτονα του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τελειωτική παραλαβή του έργου C4Ι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το γερμανικό δικαστήριο καταγράφει κίνηση χρημάτων από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens προς τα ελληνικά κόμματα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η περίοδος που αναφέρεται δεν περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί στην Ελλάδα.

Πάντως, η καταδίκη του Μιχάλη Χριστοφοράκου για δωροδοκία την επίμαχη περίοδο αποτελεί δεδικασμένο για τη δίκη του στην Ελλάδα.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/08/13/1701769.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: