Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009

Η Olympic Air θα προσφέρει υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό από την 1η Οκτωβρίου«Η συγκρότηση εταιρείας αερομεταφορών, της νέας Ολυμπιακής, προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς όπως προβλεπόταν στον αρχικό σχεδιασμό» αναφέρεται σε ανακοίνωση της MIG, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», το οποίο χαρακτηρίζεται «ανακριβές και παραπλανητικό».

Στο δημοσίευμα αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι «ένα μήνα πριν απ' την προγραμματισμένη έναρξη δρομολογίων της νέας εταιρείας, την 1η Οκτωβρίου, η Olympic Air βρήκε μεν τα καινούρια αεροπλάνα με τα οποία θα πετάει, αλλά ψάχνει ακόμα για τα 2/3 των πιλότων που έχει υπολογίσει ότι χρειάζεται», σημειώνοντας ότι «οι Έλληνες πιλότοι γύρισαν την πλάτη στους πενιχρούς μισθούς που του προσέφερε η OLYMPIC AIR».

«Ήδη, έχει ενεργοποιηθεί με επιτυχία η εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης Olympic Handling και προετοιμάζεται εντατικά η λειτουργία της Olympic Engineering, που θα λειτουργήσει ως εταιρεία Συντήρησης Βάσης Αεροσκαφών στην Τεχνική Βάση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Η Olympic Air, θα προσφέρει υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό από την 1η Οκτωβρίου, και ήδη προχωρούν ικανοποιητικά οι προσλήψεις και η εκπαίδευση του προσωπικού στα υπερσύγχρονα αεροσκάφη AIRBUS 319/320, BOMBARDIER DHC8-Q400 και DHC8-100 που παραλαμβάνονται το διάστημα αυτό», αναφέρεται στην ανακοίνωση της MIG και προστίθεται:

«Οι προσλήψεις χειριστών στις οποίες αναφέρεται το συγκεκριμένο δημοσίευμα, προχωρούν ικανοποιητικά και χωρίς κανένα πρόβλημα. Ήδη, έχει προσληφθεί ή αποδέχθηκε την πρόσληψή του στη νέα εταιρεία, ο αναγκαίος αριθμός χειριστών. Είναι γεγονός ότι ορισμένοι πιλότοι της παλαιάς Ολυμπιακής προτιμούν τη συνταξιοδότηση ή την ενασχόλησή τους σε κρατικούς οργανισμούς, όπως η ΥΠΑ, βάσει των δυνατοτήτων που τους παρέχει το Δημόσιο, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς δεν επρόκειτο να προσληφθούν στη νέα εταιρεία, ούτως ή άλλως».


24/8/2009
Πηγή: www.in.gr

http://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=52852

Δεν υπάρχουν σχόλια: