-->

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Εισήγηση για κανονικό άνοιγμα σχολείων στις 11 Σεπτεμβρίου


H τελική απόφαση θα ληφθεί από τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας

Κανονικά μπορεί να ξεκινήσει η σχολική χρονιά από τις 11 Σεπτεμβρίου, εισηγήθηκε χθες το Εθνικό Επιστημονικό και Επιχειρησιακό Συμβούλιο για την Πανδημία Γρίπης κατά τη συνεδρίασή του στο υπουργείο Υγείας. Τα κριτήρια βάσει των οποίων θα αποφασίζεται το κλείσιμο των σχολείων αναμένεται να καθοριστούν την επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου.

Η τελική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων θα ληφθεί από τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Παιδείας.

Στη χθεσινή συνεδρίασή του, το Συμβούλιο για την Πανδημία Γρίπης τόνισε ακόμη ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό γιατρών, νοσηλευτών, και ατόμων που φροντίζουν παιδιά κάτω των 6 μηνών. Για τις εγκύους, πρότειναν εμβολιασμό στο 2ο και 3ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, ενώ για το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, ο εμβολιασμός μπορεί να γίνεται εφόσον συνυπάρχουν σακχαρώδης διαβήτης, αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα.

Στο μεταξύ όμως, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) στην εβδομαδιαία έκθεσή του για την πορεία της νέας γρίπης, παρατηρεί επιτάχυνση της εξάπλωσης της νόσου στη χώρα, και συγκεκριμένα σημειώνει πως «η δραστηριότητα της γρίπης βρίσκεται σε ελαφρώς αυξημένα επίπεδα σε σχέση με αυτά της προηγούμενης εβδομάδας».

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά ακόμα 207 κρούσματα, με τα 114 από αυτά να είναι άγνωστο πώς μολύνθηκαν. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φθάνει τα 1.631, από τα οποία τα 750 είναι άγνωστος ο τρόπος μετάδοσης.

Σημειώνεται όμως, ότι η καταγραφή είναι δειγματοληπτική, παραπέμποντας σε πολλαπλάσιο αριθμό κρουσμάτων. Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα παραμένουν στην Αττική (763), ενώ ακολουθούν η Κρήτη (230), τα νησιά του Ιονίου (161) και η Κεντρική Μακεδονία (139).

Στο πλαίσιο του Εθνικού Πρωτοβάθμιου Δικτύου αντιμετώπισης της νέας γρίπης Α/Η1Ν1 τίθεται σε λειτουργία το 1ο Ιατρείο Γρίπης, στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο/ Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου του δήμου Αθηναίων. Το Ιατρείο θα επισκεφθούν σήμερα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικ. Κακλαμάνης και ο υπουργός Υγείας, Δημ. Αβραμόπουλος.


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009 07:00

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

kgrek είπε...

Φίλε Αναγνώστη
Η ανάρτηση αυτή είναι του 2009 και ΟΧΙ για το 2013