Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009

Αυτό είναι το δράμα της κρίσης στο Ηράκλειο.Σχεδόν διπλάσιες οι διαταγές πληρωμών το 6μηνο του 2009 σε σχέση με όλη τη χρονιά του 2008!
Επίσης υπάρχει σημαντική αύξηση στις κατασχέσεις και
Λουκέτο σε 7.000 επιχειρήσεις την τελευταία πενταετία.

“Eκρηξη” στις διαταγές πληρωμών και στις κατασχέσεις, κυρίως για ποσά μικρότερα της τάξεως των 12.000 ευρώ, καταγράφεται στο Ηράκλειο μέσα στο πρώτο επτάμηνο του 2009. Είναι συγκλονιστικό ότι από τις αρχές του έτους μέχρι και τις 15 Ιουλίου από το Μονομελές Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου είχαν εκδοθεί συνολικά 5.048 αποφάσεις διαταγής πληρωμών, όταν για ολόκληρο του 2008 είχαν εκδοθεί 3.050. Δυστυχώς χιλιάδες νοικοκυριά και επαγγελματίες στην Κρήτη ζουν με τον εφιάλτη των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, ανήμποροι να βγουν από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει.

Μέσα στην απόγνωση τους δεν είναι λίγοι εκείνοι που

καταφεύγουν στα κυκλώματα τοκογλυφίας, η δράση των οποίων έχει “γιγαντωθεί” επικίνδυνα. Δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα της Εισαγγελίας με αφορμή τις επώνυμες καταγγελίες ανθρώπων που δεν αντέχουν τις απειλές των τοκογλύφων σε βάρος της ζωής τους αλλά και των οικογενειών τους. Ενδεικτικό της δραματικής κατάστασης είναι και το γεγονός ότι αυξήθηκαν σημαντικά οι οφειλές στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και την ΔΕΥΑΗ και, κατά συνέπεια, οι διακοπές των συνδέσεων.

Φαναστείτε τι γίνεται στις τουριστικές περιοχές, όπου οι αντίστοιχες υποχρεώσεις "τρέχουν" μαζί με την σαιζόν.

Και οπωσδήποτε αφού ο βασικός κρίκος της αλυσίδας που λέγεται αγορά, είναι ο τουρισμός, δεν μπορεί να "σταθεί στα πόδια του" το τι θα συμβεί από τον Οκτώβρη και μετά. Κανένας μας δεν μπορεί να φανταστεί νομίζω, αλλά ούτε και να κάνει προβλέψεις. Ούτε να το σκεφτόμαστε.

Από:
http://irakliowebradio2.blogspot.com/2009/07/blog-post_2085.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: