Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, ΜΑ ΑΛΗΘΙΝΟ (????)

Το παρακάτω κείμενο κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα στο διαδίκτυο αλλά προσπαθεί να διαδοθεί και μέσα από e-mail. Είναι κείμενο φαιάς προπαγάνδας που προσπαθεί με συγκαλυμμένο τρόπο να δικαιολογήσει καταστάσεις ΑΛΛΑ συγχρόνως να περάσει και μια απειλή. Φαίνεται ότι κάποιοι κύκλοι δεν αντιλαμβάνονται ότι ο κόσμος έχει ξυπνήσει και δεν ΑΝΈΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ.

Αυτοί που προσπαθούν να περάσουν τέτοια μηνύματα είναι αυτοί που επωφελήθηκαν από τα παιγνίδια του χρηματιστηρίου και που αντί να επενδύσουν, τα κεφάλαια που μπήκαν στην κεφαλαιαγορά, στο εσωτειρικό , προτίμησαν να τα βγάλουν στο εξωτερικό για ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΦΕΛΟΣ.

Είναι αυτοί που χωρίς ενδοιασμούς και από την ανυπαρξία ενός κράτους ικανού να διαχειριστή καταστάσεις κλείνουν τις επιχειρήσεις με τερτίπια πτώχευσης, για να μην πληρώσουν αποζημιώσεις, και μεταφέρουν τα εργοστάσια τους σε οικονομικούς παράδεισους εκμετάλλευσης του ανθρώπινου δυναμικού.

Είναι οι άνθρωποι που, σε αντίθεση με τους μισθωτούς και συνταξιούχους, έχουν ικανότατους καλοπληρωμένους κομπιναδόρους λογιστές που τους βοηθούν να φοροδιαφεύγουν μέσα από ένα ΑΝΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ κρατικό μηχανισμό. Ένα κρατικό μηχανισμό ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ μόνο εις βάρος του απλού πολίτη, που αφού τον φορολογεί βάναυσα, τον ξαναφορολογεί με πλήθος έμμεσων φόρων που κατά αναλογία οικονομικής δύναμης ενός εκάστου, στην ουσία, επιβαρύνει περισσότερο τον φτωχό παρά τον έχοντα και κατέχοντα.

Είναι αυτοί οι έχοντες και κατέχοντες που με τα κεφάλαιά τους ελέγχουν το πολιτικό σύστημα και διαφθείρουν συνειδήσεις.

Α! και κάτι ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ για να μην ξεχνιώμαστε.... Αν χρειαστεί άμεσα χρήματα ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ κρατικός μηχανισμός βγάζει και τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς του στον δρόμο για είσπράξεις από παράνομο παρκάρισμα κλπ.

Αφού λοιπόν σας ενημέρωσα τώρα χαρείτε και την ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.


Το κείμενο δημοσιεύεται αυτούσιο όπως έφθασε στο mail μου:ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, ΜΑ ΑΛΗΘΙΝΟ


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, ΜΑ ΑΛΗΘΙΝΟ

Δέκα συμμαθητές από το Γυμνάσιο ξαναβρέθηκαν μετά από 30 χρόνια και άρχισαν να κάνουν καθημερινή παρέα. Με διαφορετική οικονομική κατάσταση ο καθένας τους, αποφάσισαν να βρίσκονται στο καφενείο/ουζερί «Το Τηνιακό» όπου έπιναν τις μπυρίτσες τους και έκαναν καθημερινό λογαριασμό 100€.

Οι 10 φίλοι συμφώνησαν επίσης να πληρώνουν τον λογαριασμό με βάση την οικονομική κατάσταση του καθενός, γεγονός που όλοι θεώρησαν δίκαιο. Έτσι πλήρωναν τον λογαριασμό ως κάτωθι (όπως περίπου πληρώνουμε τους φόρους μας):


Όνομα

Πληρώνει

Εργασία

Εισόδημα

1

Αρτέμιος


ταμείο ανεργίας

5.000€

2

Βασίλειος


ταμείο ανεργίας

5.000€

3

Γεώργιος


ταμείο ανεργίας

5.000€

4

Δημήτριος


ταμείο ανεργίας

5.000€

5

Ευστάθιος

1€

Part time ταμίας

10.000€

6

Ζαφείρης

2€

Τεχνικός Η/Υ

15.000€

7

Ηρόδοτος

8€

Δημόσιος υπάλληλος

25.000€

8

Θεοφάνης

12€

Δικηγόρος

40.000€

9

Ιγνάτιος

22€

Γιατρός

70.000€

10

Κωνσταντίνος

55€

Επιχειρηματίας

200.000€


ΣΥΝΟΛΟ

100€Οι φίλοι μας, πλήρως ικανοποιημένοι με την συμφωνία, βρισκόταν καθημερινά για τις μπυρίτσες τους. Ο καφετζής, ο Δήμος, που απέκτησε ξαφνικά 10 νέους πελάτες, σαν επιχειρηματικό μυαλό που ήταν, και για να μην τους χάσει από πελάτες, τους λέει ένα Σαββατόβραδο: «Επειδή είσαστε οι καλύτεροι πελάτες μου, θα σας κάνω έκπτωση 20€ στον λογαριασμό σας! Έτσι από εδώ και στο εξής θα μου δίνετε 80€ για τις μπύρες σας αντί για 100€!».

Ξαφνικά οι 10 φίλοι μας απέκτησαν ένα πρόβλημα να λύσουν: τι ποσό θα πλήρωνε τώρα ο καθένας τους εάν συνέχιζαν να πληρώνουν τον λογαριασμό όπως πληρώνουμε τους φόρους μας; Πως θα μοίραζαν την μείωση των 20€ μεταξύ των;

Ο Αρτέμιος (1ος) είπε στους υπόλοιπους ότι λογικό θα ήταν οι τέσσερις πιο φτωχοί να συνεχίσουν να μην πληρώνουν τίποτε, και οι υπόλοιποι έξι να μοιραστούν την έκπτωση ισόποσα μεταξύ των. Δηλαδή ο καθένας από τους έξι να πληρώνει 3,33€ λιγότερα. Εάν γινόταν αυτό, ο Ευστάθιος (5ος), και ο Ζαφείρης (6ος), πίνοντας δωρεάν μπύρες, θα κέρδιζαν και χρήματα καθημερινά! Αυτή η ιδέα απορρίφτηκε πάραυτα από τους υπόλοιπους!

Έτσι οι δέκα (10) φίλοι μας ζήτησαν την βοήθεια του Δήμου του καφετζή που τους πρότεινε την παρακάτω λύση:


Όνομα

Πλήρωνε

Πληρώνει

Διαφορά

% μείωσης

1

Αρτέμιος

2

Βασίλειος

3

Γεώργιος

4

Δημήτριος

5

Ευστάθιος

1€


1€

100%

6

Ζαφείρης

2€

1€

1€

50%

7

Ηρόδοτος

8€

5€

3€

38%

8

Θεοφάνης

12€

8€

4€

33%

9

Ιγνάτιος

22€

18€

4€

18%

10

Κωνσταντίνος

55€

48€

7€

13%


ΣΥΝΟΛΑ

100€

80€Και οι 10 φίλοι μας είχαν κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένοι. Οι 4 πιο φτωχοί εξακολουθούν να πίνουν τις μπυρίτσες τους δωρεάν. Ο 5ος της παρέας (Ευστάθιος) δεν πληρώνει πλέον τίποτε. Οι 5 που θα συνεχίζουν να πληρώνουν τον λογαριασμό, τώρα πληρώνουν λιγότερα.

Όμως, όταν βρέθηκαν έξω από το καφενείο, άρχισαν να συγκρίνουν πόσο λιγότερο πλήρωνε ο καθένας και έτσι άρχισαν οι γκρίνιες…

· «Εγώ κέρδισα μόνο 1€ από την έκπτωση» είπε ο Ευστάθιος (5ος). «Αλλά ο Κωνσταντίνος κέρδισε 7€!»

· «Σωστά» είπε ο Ζαφείρης (6ος). «Και εγώ κέρδισα 1€ αλλά είναι αδικία που ο Κωνσταντίνος κέρδισε 700% περισσότερα!»

· «Αυτό είναι αλήθεια» είπε ο Ηρόδοτος (7ος). «Εγώ κέρδισα 3€ και αυτός 7€. Οι πιο πλούσιοι κερδίζουν τα πιο πολλά! » (Σ.Σ: ΑΘΑΝΑΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΕΝΤΟΠΙΣΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ)

· Ταυτόχρονα σχεδόν οι 4 πρώτοι (Αρτέμιος, Βασίλειος, Γεώργιος και Δημήτριος) ούρλιαζαν: «ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ. Εμείς ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. Το σύστημα εκμεταλλεύεται μονίμως τους φτωχούς!»

Οι εννιά φίλοι, όλοι δυσαρεστημένοι με τον Κωνσταντίνο που κέρδισε τα πιο πολλά, το περικύκλωσαν έξω από το καφενείο, τον έκαναν τουλούμι στο ξύλο και τον άφησαν αναίσθητο στο πεζοδρόμιο της Λεωφ. Αλεξάνδρας…

Την επόμενη μέρα, την Κυριακή, όπως ήταν αναμενόμενο, ο δαρμένος της παρέας, ο Κωνσταντίνος, δεν εμφανίστηκε στο καφενείο. Οι υπόλοιποι εννιά έπιναν χαρούμενοι τις μπυρίτσες τους έχοντας ταυτόχρονα βγάλει και το άχτι τους με τον Κωνσταντίνο!

Η χαρά όμως τους κόπηκε απότομα όταν ήλθε η ώρα του λογαριασμού! Τότε ανακάλυψαν ότι τα χρήματα που είχαν όλοι μαζί πάνω τους ήταν μόλις 32€... Ούτε τον μισό λογαριασμό δεν μπορούσαν να πληρώσουν γιατί τους έλειπαν τα 48€ του Κωνσταντίνου

Ο καφετζής αγανακτισμένος γιατί έχασε τα λεφτά του, τους έκοψε την έκπτωση.

Οι φίλοι δεν ξαναβρέθηκαν γιατί οι 4 πρώτοι δεν είχαν λεφτά για μπυρίτσες και ο τελευταίος που έβαζε και τα περισσότερα δεν του άρεσε και πολύ το γεγονός ότι οι άλλοι έπιναν με τα λεφτά του και τον έδερναν κιόλας.

Λοιπόν, φίλοι ,συνεργάτες, συγγενείς ,συνάδελφοι, εργαζόμενοι ,άνεργοι, συμφοιτητές και δημοσιογράφοι: Έτσι ακριβώς δουλεύει και το σύστημα πληρωμής των φόρων.

Οι πιο πλούσιοι πληρώνουν τα πιο πολλά. Όταν όμως γίνεται μείωση φόρων, αυτοί που πλήρωναν τους υψηλότερους φόρους κερδίζουν τα πιο πολλά από την μείωση!

Εάν τους φορολογείς περισσότερο από τους άλλους και τους επιτίθεσαι επειδή έχουν την ευχέρεια που εσύ εκμεταλλεύεσαι, μπορεί να μην ξαναεμφανιστούν ποτέ στο «καφενείο».

Στη πραγματικότητα, μπορεί να αρχίσουν να πίνουν μπύρες σε άλλα «καφενεία», εκτός της χώρας πιθανόν, όπου η ατμόσφαιρα είναι πολύ πιο φιλική και πιθανώς οι μπύρες να κοστίζουν λιγότερο!!!

Για όσους κατάλαβαν, δεν απαιτείται εξήγηση!

Για όσους ΔΕΝ κατάλαβαν, ΔΕΝ υπάρχει εξήγηση!

Υ.Σ. Αυτό το άρθρο, είναι παράφραση ενός ("Bar Stool Economics" ) που έγραψε ο David Kamerschen, Ph.D., Professor of Economics, University of Georgia.


Σχόλιο kgrek: Εμείς δηλώνουμε ότι καταλάβαμε και πολύ καλά μάλιστα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα το σχετικό ( το οποίο άλλωστε είχα λάβει
προ καιρού από φίλο ) και φρύαξα – ξανά – από
τον Αριστερίστικο ( και αστοιχείωτο ) λαϊκισμό !

Οι πιο πλούσιοι πληρώνουν τα πιο πολλά. Όταν όμως γίνεται μείωση φόρων, αυτοί που πλήρωναν τους υψηλότερους φόρους κερδίζουν τα πιο πολλά από την μείωση!

Αν τα παραπάνω παρατιθέμενα είναι του
κ. Καθηγητή , συγχωρητέος ως αγεωμέτρητος Αμερικάνος ( !! )
Φοβάμαι όμως πως είναι εμβόλιμα Αλαβανοτσιπρεϊκου οπαδού .

Και εξηγούμαι .....
Στην προκειμένη περίπτωση , όπως και σε πάμπολλες άλλες ,
σημασία ΔΕΝ έχουν οι ΑΠΟΛΥΤΟΙ αριθμοί , αλλά η ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ
( = ΣΧΕΤΙΚΗ) αξία . Δηλαδή , όπως μία ετήσια αύξηση 3.000 €
για έναν μικρομεσαίο ετησίου εισοδήματος 15.000 € ,είναι
20 % , για έναν πλούσιο ετησίου εισοδήματος 100.000 €
είναι μόλις 3 % . Έτσι και στο παράδειγμα της φορολογίας ο μεγαλοεισοδηματίας κερδίζει 13 % , ο αμέσως χαμηλότερου εισοδήματος 18 % , ο τρίτος 33 % ο δε των 15.000 € κερδίζει
50 % - και δικαίως τα κερδίζει .
Ως συμπέρασμα προφανές :
Οι καφενειακοί λαϊκισμοί είναι πολιτικές « αρπαχτές »
βραχυπρόθεσμου ορίζοντα , ενώ η διαδικασία προς μια
δικαιότερη ( άρα ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΕΡΗ ) κοινωνία είναι
βασανιστική και αργόσυρτη . Πρωτοπόροι δε και υποστηρικτές
αυτής της διαδικασίας οφείλουν να έχουν – συν τοις άλλοις – κρανιακή χωρητικότητα = > 1000 κ.ε ** Ο Homo Neaterdaliensis είχε 800 ! ! !