Τετάρτη, 1 Απριλίου 2009

Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ρεύματος στην Ελλάδα


Έλαβα το παρακάτω e-mail του κ. Ελ. Χριστοφίδη με την σχετική ανάρτηση που έγινε στο blog του http://christofidis.blogspot.com/

Η δική μας θέση είναι ότι η μετανάστευση εφόσον γίνεται κάτω από την εποπτεία και τον έλεγχο της πολιτείας και εφ'οσον ακολουθούνται κανόνες που βοηθούν στην ομαλή ένταξη των μεταναστών δεν είναι απορριπτέα.

Μέσα βέβαια στο πλήθος των μεταναστών που εισήλθαν νόμιμα ή παράνομα στην χώρα υπάρχουν άνθρωποι καλοί που επιδιώκουν να βελτιώσουν την ζωή αυτών και των οικογενειών των και κακοποιά στοιχεία που ήρθαν να υλοποιήσουν τις όποιες άνομες επιδιώξεις τους.

Η απέλαση όλων των μεταναστών δεν αποτελεί λύση στο μεταναστευτικό ή στα άλλα προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα. Το επιδιωκόμενο είναι να γίνει καταγραφεί των μεταναστών και να εντοπισθούν και να απελαθούν τα παρασιτικά και επικίνδυνα άτομα που βρίσκονται ανάμεσά τους.

Αυτό είναι το χρέος και η ευθήνη της παρούσας κυβέρνησης. Και η λύση όπως λέει ο κ. Πασσαλάρης πρέπει να δοθεί άμεσα

Πες τα χρυσόστομε!

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


"Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ": Ανδρέας Γ. Παπανδρέου


Ο παλαίμαχος αρθρογράφος και δάσκαλος της δημοσιογραφίας ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΑΛΑΡΗΣ, θίγει ένα βαρυσήμαντο θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ της 26/3/09 με τίτλο "Να φύγουν οι λαθραίοι εισβολείς".


Είναι η πρώτη φορά που ένας έγκριτος κονδυλοφόρος λέει αυτό που βρίσκεται στο έρκος όλων μας αλλά κανείς δεν τολμά να το εκστομίσει , μην χαρακτηρισθεί (από ποιούς, άραγε, αγράμματους ;) ... ρατσιστής, την στιγμή που όλοι οι άλλοι συνάδελφοί του, όταν αναφέρονται στους λαθρομετανάστες παίρνουν ένα μελιστάλλακτο ύφος!

΄Ετσι αφήσαμε και αφήνουμε την Ελλάδα να αλλοιώνεται πληθυσμικά, οικονομικά, πολιτιστικά κλπ και κανείς δεν μιλά! Μέχρι που κάποια μέρα θα βρεθούμε μειοψηφία μέσα στην ίδια μας την πατρίδα. Ξ Υ Π Ν Ε Ι Σ Τ Ε, Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ!


Το άρθρο του κ Χρήστου Πασαλάρη έχει ως εξής:


Πριν είκοσι χρόνια από τότε που η άνευρη Ελλάδα άνοιξε διάπλατα τις πόρτες της στα στίφη των ξένων εισβολέων, χωρίς κανένας από τους τότε ιθύνοντες να προβλέψει τι κακό θα επακολουθούσε. Κάποιοι ψευτοαγρότες που δεν ήξεραν καλά καλά πού είναι τα χωράφια τους, έγιναν πλούσιοι εκμεταλλευόμενοι αλλοδαπούς. Κάποιοι άλλοι αγρότες έμαθαν στην τεμπελιά και την «μπιρίμπα», αφού μίσθωναν Αλβανούς να μαζεύουν τις ελιές και τα πορτοκάλια τους. Κάποιοι εργολάβοι θησαύρισαν μαντρώνοντας Αλβανούς με μεροκάματα πείνας. Κάποια «γραφεία ευρέσεως εργασίας» και προμήθειας Φιλιππινέζων φύτρωσαν σε όλη την χώρα. Τα σκυλάδικα και τα πορνεία πλημμύρισαν από Ουκρανέζες, ο υπόκοσμος πλουτίστηκε με αναρίθμητους «αρουραίους» από Ρουμανία, Βουλγαρία, Μολδαβία και Ρωσία. Οι δε λεωφόροι της Αθήνας μετατράπηκαν σε παζάρια, όπου οι μαύροι απλώνουν στρωματσάδα τις γυναικείες τσάντες, με τις αρμόδιες Αρχές να αδρανούν εξοργιστικά.
Εν σωτηρίω έτει 2009, οι δυστυχείς Αθηναίοι κλείνονται νωρίς το βράδυ στα σπίτια τους, όπως επί Κατοχής, τρέμοντες τους προκλητικούς καταπατητές των πλατειών Ομονοίας , Βάθης, Κουμουνδούρου, Βικτωρίας και των περιοχών Κυψέλης, Αγίου Παντελεήμονα, Πατησίων και Καλλιθέας. Που σημαίνει ότι η εικόνα της σημερινής Ελλάδας είναι τρομακτικά διαφορετική από εκείνη της προ 50ετίας. Ακόμη πιο ανατριχιαστική είναι η ενδοτικότητα με την οποία την αντιμετωπίζει η πολιτική ηγεσία. Εκτός βέβαια, της Αριστεράς που, κατά παράβαση των επαναστατικών αρχών της, «αγκαλιάζει» τους αλλοδαπούς ως μελλοντικούς ψηφοφόρους της, αντί να τους παρακινεί να πάνε πίσω στις πατρίδες τους και να αγωνιστούν εκεί «για μια καλύτερη ζωή». Πώς όμως θα δικαιολογήσουν οι ηγέτες της την πρόφατη δημοσκόπηση κατά την οποία το 72,3% της κοινής γνώμης ζητεί να εκδιωχθούν οι λαθρομετανάστες (οι οποίοι εν τούτοις αυξάνονται και πληθύνονται με εισβολές 300 ατόμων ημερησίως από Ασία και Αφρική);
Το πρόβλημα είναι βαρυσήμαντο και θα βαρύνει αποφασιστικά στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, εάν ως τότε ο πρωθυπουργός δεν το ιδεί ως θέμα πρώτης προτεραιότητας, εξίσου σημαντικό με την οικονομική κρίση. Δηλαδή, σε τελευταία ανάλυση, ως πρόβλημα εθνικής ανεξαρτησίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: