Πέμπτη, 2 Απριλίου 2009

«Να μην πληρώσει την κρίση ο λαός»2 Απριλίου 2009, 00:05

της Μαίρης Λαμπαδίτη


Νέκρωσε από το πρωί ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας, που πραγματοποιούν τα συνδικάτα με κεντρικό σύνθημα «να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση».

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίο Άρεως, ενώ χωριστή συγκέντρωση κάνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στις 10.30 στην πλατεία Ομονοίας.

Στην αυριανή απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, το προσωπικό των ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία ενώ θα υπολειτουργήσουν υπηρεσίες , σχολεία και τράπεζες. Σε 24ωρη απεργία “κατεβαίνουν” δημοσιογράφοι ,τεχνικοί τύπου και ΜΜΕ με αποτέλεσμα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα να σιγήσουν , τα ειδησιογραφικά σάιτς να μην ενημερώνονται και οι εφημερίδες να μην κυκλοφορήσουν την Παρασκευή.

Για τις εξελίξεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης η ΕΣΗΕΑ θα ενημερώσει αύριο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Λόγω της κινητοποίησης μετ΄ εμποδίων θα γίνουν οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Χειρόφρενο από την έναρξη της βάρδιας ως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας τραβούν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ.

Στάση εργασίας κάνουν οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό και στο μετρό από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στο τραμ, στον προαστιακό αλλά και στον ΟΣΕ, όπου θα πραγματοποιηθούν μόνο τα δρομολόγια κοινωνικών αναγκών.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν όσοι μετακινούνται με αεροπλάνο, καθώς έχει προκηρύξει απεργία η ΟΣΠΑ ενώ οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προχωρούν σε τετράωρη στάση εργασίας 12μμ - 16μμ Τέλος δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω της απεργίας των ναυτεργατών.

Απο την ιστοσελίδα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/content.php?id=27888


Δεν υπάρχουν σχόλια: