Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009

Εγκρίθηκε η πώληση και της επίγειας εξυπηρέτησης της Ολυμπιακής στην MIGΕγκρίθηκε από την Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποίησεων η πώληση και των στοιχείων ενεργητικού της επίγειας εξυπηρέτησης της Ολυμπιακής στην MIG.

Στην ουσία, με αυτή την πράξη κλείνει το θέμα της αποκρατικοποίησης και των τριών πυλώνων της Ολυμπιακής. Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, το κράτος έχει σε πρώτη φάση ένα ταμειακό όφελος 177,2 εκατ.ευρώ.

«Αργότερα αναμένεται να έχει και άλλο ταμειακό όφελος από τα πρόσθετα στοιχεία του ενεργητικού. Το κυριότερο όμως είναι ότι με αυτή την πολιτική σταματάμε οι Έλληνες φορολογούμενοι να πληρώνουμε 350 περίπου εκατ. ευρώ το χρόνο για την Ολυμπιακή και θα εισπράττει πλέον το δημόσιο 150 εκατ. σε εισφορές στο ΙΚΑ, σπατόσημο και φόρους μισθωτών υπηρεσιών».
«Θεωρούμε ότι είναι μία επιτυχία όχι μόνο για την κυβέρνηση, είναι επιτυχία για την Ολυμπιακή και κυρίως για τον τόπο μας, για την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Χατζηδάκης.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι το τελικό τίμημα είναι ισότιμο με το ύψος της αποτίμησης, δηλαδή 44,8 εκατ. ευρώ. «Βέβαια σε αυτό προστίθεται και τα 5 εκατ. ευρώ, που είναι η εξαγορά του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης».

Τόνισε μάλιστα ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπογραφούν οι συμφωνίες ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και στη MIG και στη συνέχεια οι συμβάσεις θα οδεύσουν προς την Βουλή για κύρωση.


19/3/2009
Πηγή: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: