Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009

GOOGLE και IQ TEST

Όπως μερικοί έχουμε αντιληφθεί (οι άλλοι «αγρόν αγοράζουν»), η Google σαν βασική μηχανή αναζήτησης, στις περισσότερες ιστοσελίδες που μας ανοίγει (αν όχι σε όλες), έχει λυσσάξει να μας προτείνει το IQ test.!..

Μην παραλείψετε να το πάρετε.!.. Θα είναι σαν να …αδικείτε το Facebook ή τις άλλες εταιρίες που μαζεύουν στοιχεία για εμάς. Διότι η Google δεν είναι δυνατόν να διαθέτει λιγότερα στοιχεία από όσα μαζεύει το Facebook με τα τόσα Quiz ή τα άλλα Tests που μας προτείνει και μέσω των οποίων αποκτά πλήθος προσοδοφόρων στοιχείων για λογαριασμό μας (σαν κοινωνικές ομάδες ή και σαν άτομα).

Θα μου πείτε: Και τι με νοιάζει εμένα αν η Google μαζεύει στοιχεία και τι τα κάνει. By and large συμφωνώ μαζί σας. Με την εξής μικρή επιφύλαξη:

Κάπου, γύρο στο 1942, οι Σοβιετικοί με την συνεργασία των Χιτλερικών απεφάσισαν να ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΟΥΝ την Πολωνία. Οι μεν Σοβιετικοί κυριολεκτικά δολοφόνησαν στο δάσος του Katine καμιά τριανταριά χιλιάδες Πολωνούς αξιωματικούς αιχμαλώτους πολέμου. Οι χιτλερικοί σύμμαχοί τους (εκείνη την εποχή είχαν μοιράσει την Πολωνία στα δύο), ανέλαβαν να εξοντώσουν στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως όσους καθηγητές και διπλωματούχους ανωτάτων σχολών μπόρεσαν να βάλουν στο χέρι. Και το έπραξαν. Και (για την ιστορία) οι μεν Χιτλερικοί αργότερα έχασαν τον πόλεμο και το πλήρωσαν οι δε Σοβιετικοί, που κέρδισαν, το έθαψαν μέχρι τις μέρες μας και …χαίρουν μεγάλης υπολήψεως.

Βέβαια ο τρόπος επιλογής των θυμάτων τους ήταν αρκετά πρωτόγονος και έτσι μεγάλο μέρος από την Πολωνική “ιντελιτζέτσια” τους ξέφυγε. Σκεφτείτε πόσο πιο αποτελεσματικός θα ήταν ο αποκεφαλισμός εάν, εκείνη την εποχή, κάποια αντίστοιχη Google διέθετε χρήσιμα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει μέσω τίποτε Quiz ή IQtests.

Λέω ανοησίες και υπερβάλω.!.. Έ.?.. Σκεφθείτε, …έτσι για πλάκα το λέω, …αν κάποια στιγμή η ΕΕ αποφασίσει να απαλλαγεί από τον κακοήθη όγκο που έχει στους κόλπους της, την Ελλάδα δηλαδή, και αφήσει την Τουρκία να μας καταπιεί. Σκεφθείτε τι πολύτιμα στοιχεία, προς πώληση στην Τουρκία, θα διαθέτει η Google.!..

Άντε μετά να αναγνωρίσεις την “Γενοκτονία των Ελλήνων”. Εδώ η γενοκτονία των Αρμενίων …δεν συνέβη ποτέ.!..

Μάνος Καζακόπουλος [skeletovrahos@gmail.com]

1 σχόλιο:

kgrek είπε...

Σε ευχαριστώ Μάνο. Έχεις απόλυτο δίκιο. Από παντού μαζεύουν στοιχεία όλοι και ας υπάρχουν τοπικά Αρχές για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.