Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2009

Στενά τα περιθώρια για κοινωνική πολιτική

NAFTEMPORIKI.GR Κυριακή, 1 Μαρτίου 2009 18:28
Τελευταία Ενημέρωση : 01/03/2009 18:37

Το σχέδιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης εφαρμόζεται απαρέγκλιτα, τόνισε ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες επισημαίνοντας ότι θα εξαντληθούν τα περιθώρια για κοινωνική πολιτική.

Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε, ωστόσο, ότι τα περιθώρια αυτά είναι περιορισμένα, ενώ ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι.

"Δεν έχουμε τα περιθώρια που θα θέλαμε για να κάνουμε κοινωνική πολιτική, αλλά στα περιθώρια που υπάρχουν θα εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα", ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Ελλάδα ήταν από τους πρώτες χώρες που διέγνωσαν το βάθος της κρίσης και πήραν μέτρα. "Γι’ αυτό είναι εσφαλμένο να λέγεται ότι η Ελλάδα δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης".

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στην εξυπηρέτηση του χρέους και επανέλαβε ότι δεν σκέφτεται εκλογές.

"Απορρίπτω τη λογική της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού που υιοθετούν άλλοι. Δεν σκέφτομαι εκλογές", δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

"Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι ζούμε σε έκτακτες συνθήκες, να αποδείξουμε το αναγκαίο αίσθημα ευθύνης προς τους πολίτες".

Απηύθυνε παράλληλα εκ νέου έκκληση για συναίνεση: "Ζητώ να συνεννοηθούμε σε κάποια βασικά θέματα... H έξοδος από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες είναι εθνική υπόθεση... Το ήρεμο πολιτικό κλίμα θα ήταν μεγάλης σημασίας στην αντιμετώπιση της κρίσης".

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/01/1635646.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: