Κυριακή, 15 Μαρτίου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣΉταν 36 ετών… Είχε παντρευτεί μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο… Πριν από περίπου 40 ημέρες, η σύζυγός του έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί…. Καταγόταν από τα Χανιά και ήταν υπαρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας, υπηρετούσε στο Παλαιό Φάληρο και διέμενε στο Περιστέρι.

Το όνομά του: ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ.


Σε μια εποχή άκρατου ηθικού ξεπεσμού και αφόρητης κατάπτωσης ιδανικών και αξιών, ο υπαρχιφύλαξ ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ, με τον τραγικό θάνατό του, ήλθε να μας θυμίσει ότι, σ’ αυτόν τον τόπο, υπάρχει ακόμη ελπίδα… Υπάρχει φώς, έστω και λιγοστό, στο βάθος του ορίζοντα, αφού το συντηρούν, με το αίμα της γενναίας καρδιάς τους, παλικάρια, όπως ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ.

Ήταν μεσημέρι, περίπου 1 μμ και ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ήταν εκτός υπηρεσίας. Θέλησε να επισκεφθεί το κατάστημα κάποιου φίλου του στη Νίκαια. Τα βήματα της μοίρας του τον έφεραν κοντά στο εκεί υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου, λίγα μόλις δευτερόλεπτα, αφ’ ότου ο ένοπλος κουκουλοφόρος ληστής, έχοντας αφαιρέσει άγνωστο ποσόν, επιχειρεί, αρχικά πεζός, να διαφύγει. Ο 36χρονος αστυνομικός, αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί και, αν και ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, δεν διστάζει ούτε στιγμή. Ακολουθεί τον ληστή και, όταν τον πλησιάζει αρκετά, του φωνάζει να σταματήσει και να πετάξει κάτω το όπλο, που κρατά στο χέρι. Ο ίδιος, έχει το υπηρεσιακό του περίστροφο στο τσαντάκι του, αλλά δεν το χρησιμοποιεί. Ο κουκουλοφόρος ληστής γυρίζει, τον κοιτάζει και αρχίζει να τρέχει.

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ τον καταδιώκει και τον πλησιάζει. Στη συμβολή των οδών Μάτικα και Παρασκευοπούλου, δίπλα στο δημοτικό σχολείο της περιοχής, ο ληστής, αισθανόμενος τον κίνδυνο να συλληφθεί, στρέφει το όπλο του εναντίον του, πυροβολώντας συνολικά 4 φορές…. Μια τουλάχιστον σφαίρα βρίσκει τον ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ στο στήθος…. Σωριάζεται αιμόφυρτος στο έδαφος… Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δεν προλαβαίνει να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο… Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ξεψυχά, λίγα λεπτά αργότερα….

Απόσπασμα από την ανάρτηση του Δ. Καραχάλιου στο "ΑΝΤΙΒΑΡΟ"

http://www.antibaro.gr/articles/society/0309-karaxalios-mpatsos.html

ΣΧΟΛΙΟ

ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ

Το παλληκάρι τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την Κρήτη και την στολή που φορούσε. Είμαι δε σίγουρος ότι αν υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα της Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης δεν θα απαντούσε σε καταγγελία διάρρηξης από πολίτη ότι αυτά συμβαίνουν στην περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: