Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009

Τοποθετήσεις Καραμανλή για εγκληματικότητα και κρίση

Τη διαβεβαίωση πως η πολιτεία καταβάλλει προσπάθειες για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των φαινομένων της εγκληματικότητας και της τρομοκρατικής δράσης έδωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

«Η απόδοση πολιτικών ευθυνών δεν μπορεί να γίνεται σε καθημερινή βάση» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως η πρόκληση είναι να φροντίζει κανείς για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών, επισημαίνοντας πως «αυτό προσπαθούμε και εμείς».

Ο πρωθυπουργός, ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε λίγο μετά το τέλος των εργασιών της χθεσινής Συνόδου Κορυφής, για τα φαινόμενα τρομοκρατικών πράξεων των τελευταίων ημερών, ανέφερε ότι ακόμα και αν δεν είναι απολύτως ικανοποιημένος από την αντίδραση των αρμοδίων αρχών, είναι σαφές ότι υπάρχει βελτίωση.

«Είμαι εναντίον κάθε ισοπέδωσης», είπε, υπενθυμίζοντας και περιπτώσεις αυτοθυσίας αστυνομικών οργάνων. Σημείωσε ακόμη ότι εμπιστεύεται τους υπουργούς του και ότι «εν πάση περιπτώσει, η απόδοση πολιτικών ευθυνών δεν μπορεί να γίνεται σε καθημερινή βάση».

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της αντιπολίτευσης, επί των προτάσεών του για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτό που ζήτησε ήταν να γίνει μια ρεαλιστική κουβέντα και συνεννόηση στα αυτονόητα. Ειδικότερα, διευκρίνισε ότι ζήτησε από τα κόμματα να συμφωνήσουν σε έξι παραδοχές.

Στην τήρηση του ευρωπαϊκού πλαισίου, στο μεγάλο δημόσιο χρέος που επιβαρύνεται από την κρίση, στη σταδιακή προσαρμογή για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, στον προσδιορισμό των αντοχών της ελληνικής οικονομίας, στην ανάγκη στήριξης των συμπολιτών που έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα και στο ότι η αυτοσυγκράτηση την ώρα της κρίσης είναι κοινωνικά επωφελής για όλους.

Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με την Αλβανία και τη μονογραφή της συμφωνίας για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και των άλλων θαλάσσιων ζωνών.

«Η συμφωνία βασίζεται πλήρως στις διατάξεις της σύμβασης των Η.Ε. για το Δίκαιο της θάλασσας», τόνισε και πρόσθεσε πως με τη συμφωνία αυτή θα υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας - Αλβανίας.

Σχολιάζοντας την απάντηση του πρωθυπουργού, ότι «δεν γίνεται καθημερινά να αποδίδονται πολιτικές ευθύνες», ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, αρκέσθηκε να θέσει το ερώτημα, «πότε ακριβώς έχουν αποδοθεί πολιτικές ευθύνες από τον κ. Καραμανλή;».

Ανατύπωση από την ιστοσελίδα της εφημερίδας

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009 07:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: