Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009

Παπούλιας: «Ακατανόητο να αποκλείεται ο Ιερός Βράχος της Ακροπόλεως»


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως κατανοεί τους αγώνες των συμβασιούχων, αλλά τόνισε πως ο αποκλεισμός του Ιερού Βράχου της Ακροπόλεως είναι «ακατανόητη».


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα το Σωματείο «Οι Φίλοι της Ακρόπολης», οι οποίοι του προσέφεραν γύψινο αντίγραφο της «Στήλης της Δημοκρατίας» του 4ου π. Χ. αιώνα.

Ο Κάρολος Παπούλιας δήλωσε πως κατανοεί «απολύτως τις διαμαρτυρίες των συμβασιούχων και τα αιτήματά τους και τους αγώνες που κάνουν».

Ωστόσο, επεσήμανε ότι «για μένα είναι ακατανόητο ότι αποκλείεται ο Ιερός Βράχος της Ακροπόλεως. Θα έλεγα ότι υπάρχουν και άλλες μορφές πάλης για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και όχι ο αποκλεισμός αυτού του παγκόσμιου πολιτιστικού αγαθού».

Ξαναέκλεισαν την Ακρόπολη οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ

Για μια ακόμα φορά οι επισκέπτες του Παρθενώνα θα βρουν κλειστές τις πόρτες του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης από τους συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού.

Οι συμβασιούχοι, που σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, θέλουν να συναντηθούν με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά για να ενημερωθούν σχετικά με την τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή για την καταβολή των δεδουλευμένων σε περίπου 700 συμβασιούχους.

Υπουργείο Πολιτισμού για συμβασιούχους

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού και του υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά.

Στην ατζέντα των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν και το θέμα των συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού.

Στο θέμα αυτό ο κ. Σαμαράς κατέστησε σαφές ότι σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς έχει αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία που επιλύει νομικά και οικονομικά το πρόβλημα των συμβασιούχων.

Οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι η υλοποίηση των πρωτοβουλιών αυτών από πλευράς πολιτικής ηγεσίας οδηγεί στη λύση του προβλήματος και δεν συντρέχει πλέον λόγος παρεμπόδισης της λειτουργίας της Ακρόπολης.

Ωστόσο οι συμβασιούχοι συνεχίζουν να αντιδρούν. Από το υπουργείο Πολιτισμού εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μια πολύ μικρή μειοψηφία συμβασιούχων, έκανε ότι δεν άκουσε την υπουργική δέσμευση για άμεση νομοθετική ρύθμιση και αγνόησε το τεράστιο εθνικό κόστος της κατάληψης του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης.

Είναι προφανές ότι αυτοί οι λίγοι εργαζόμενοι:

1. Δεν επιθυμούν λύση στο πρόβλημά τους, παγιδεύοντας με αυτόν τον τρόπο τους συναδέλφους τους.

2. Δεν υπηρετούν τον πολιτισμό αλλά ακραίες κομματικές σκοπιμότητες.

3. Δεν σέβονται τη ρητή δέσμευση του υπουργού Πολιτισμού, επικαλούμενοι νέες προσχηματικές δικαιολογίες.

Τους παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού και επαναλαμβάνουμε ότι το θέμα των συγκεκριμένων συμβασιούχων επιλύεται άμεσα με τροπολογία που κατατίθεται τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή».

Ανησυχία ξενοδόχων για τον τουρισμό

«Όταν ο ανώτατος πολιτειακός παράγων της χώρας παρεμβαίνει με δήλωσή του για το κλείσιμο της Ακρόπολης και τις επιπτώσεις του στην εικόνα της χώρας σε διεθνές επίπεδο, οποιαδήποτε παρέμβαση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής μάλλον θα κριθεί εκ του περισσού» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης.

«Ας αναλογιστούν μόνο, όλοι ανεξαιρέτως οι εμπλεκόμενοι στο θέμα το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί στη διαδικασία τοποθέτησης ταφόπλακας στον τουρισμό της Αττικής, τη στιγμή μάλιστα που οι επιπτώσεις της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης έχουν ήδη αποτυπωθεί στα αποτελέσματα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων του πρώτου διμήνου του 2009» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και συνεχίζει: «Ελπίζουμε ότι έστω και την ύστατη ώρα όλοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και η αντιπαράθεση εις βάρος του σημαντικότερου μνημείου της χώρας θα σταματήσει εδώ».

ΠΗΓΗ:

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_11/03/2009_270650

Δεν υπάρχουν σχόλια: