-->

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Αμερικανική Γερουσία: Διπλωμάτης με φιλοτουρκική ευρύτητα πνεύματος...

Αντιδράσεις προκαλούν δηλώσεις του υποψηφίου για τη θέση του βοηθού υπουργού Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις Φιλ Γκόρντον -στη διάρκεια κατάθεσής του ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας- σύμφωνα με τις οποίες οι Τούρκοι στρατιώτες στο βόρειο τμήμα της Κύπρου δεν αποτελούν δύναμη «κατοχής», αλλά απλά «τουρκική παρουσία».

Η αναφορά του Φιλ Γκόρντον προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των γερουσιαστών. Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ ρώτησε τον υποψήφιο αν συμφωνεί με παλαιότερη δήλωση του Μπαράκ Ομπάμα περί ανάγκης τερματισμού της κατοχής της Κύπρου.

Εκείνος απάντησε: «Η τουρκική παρουσία στο βόρειο τμήμα της Κύπρου δεν είναι αποδεκτή από την κυβέρνηση της Κύπρου και είναι θέμα των διαπραγματεύσεων τις οποίες υποστηρίζουμε».

«Αρα δεν τη θεωρείτε κατοχή», επανήλθε ο δημοκρατικός γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ, για να λάβει εκ νέου την απάντηση: «Υπάρχουν κάποιοι ειδικοί και η κυβέρνηση της Κύπρου που τη θεωρούν κατοχή».

Αντιδρώντας στις δηλώσεις Γκόρντον, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Α. Λοβέρδος, κάλεσε «την κυβέρνηση της Ν.Δ. αντί να ασχολείται με μικροπολιτικά θέματα που δεν ενδιαφέρουν την πατρίδα και τον ελληνικό λαό, ας ασχοληθεί επιτέλους με την προώθηση των ελληνικών θέσεων και των νόμιμων και νομιμοποιημένων στη γνώμη της διεθνούς κοινότητας αξιώσεών μας».

Ανατύπωση από:

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Σάββατο, 28 Μαρτίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: