Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009

Συζητείται και το άσυλο μετά τις νέες επιθέσεις


ΑΝΑΤΥΠΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009 07:00
Αποζημιώσεις ζητεί το ΕΒΕΑ από την κυβέρνηση

Και το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου συζητά η κυβέρνηση, μετά τις πρόσφατες καταστροφές από κουκουλοφόρους, στο Κολωνάκι και το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί, σε κατοίκους και επιχειρηματίες.

Ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για θέματα Δημόσιας Τάξης κ.Χρ. Μαρκογιαννάκης, μετέβη, χθες, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, προκειμένου να ενημερωθεί, από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του, για τις ζημιές που υπέστησαν τα καταστήματα της περιοχής και να τα ενημερώσει, από την πλευρά του, για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει το υπουργείο σχετικά με την προστασία των εμπορικών επιχειρήσεων του κέντρου.

Έκανε, λοιπόν, γνωστό πως επιδιώκεται διακομματική συνεννόηση και συναίνεση, ούτως ώστε να υπάρξει ρύθμιση, «η οποία, με τρόπο διαφορετικό, θα θέτει τις προϋποθέσεις του ασύλου».

Το συγκεκριμένο ζήτημα έθεσε στον κ. Μαρκογιαννάκη ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, τονίζοντας, παράλληλα, την απαίτηση του επιχειρηματικού κόσμου για ουσιαστική αστυνόμευση του κέντρου της Πρωτεύουσας, ενώ, επανέφερε και παλαιότερη πρότασή του για αλλαγή των «προδιαγραφών», όσον αφορά τις διαδηλώσεις.

Σήμερα, αναμένεται να γίνει γνωστό το συνολικό κόστος των ζημιών που υπέστησαν 67 επιχειρήσεις, -βάσει πρώτης καταγραφής-, μερικές από τις οποίες για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγους, μόνο, μήνες. Ο κ. Μίχαλος ζήτησε από την κυβέρνηση την αποζημίωσή τους.

Πρότεινε, μάλιστα, οι αποζημιώσεις να δοθούν με το μηχανισμό που εφαρμόστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, ιδίως για τις επιχειρήσεις που πλήττονται για δεύτερη φορά και για τις οποίες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «τίθεται, πλέον, ζήτημα επιβίωσης».

«Το αίσθημα δημόσιας ασφάλειας, -υπογράμμισε-, έχει χαθεί, πρέπει κάποτε να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την ιστορία και να αποφασίσει η πολιτική ηγεσία να αφήσει την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, όπως πρέπει».

Κατά την προσέλευσή του στο ΕΒΕΑ, ο κ. Μαρκογιαννάκης παραδέχθηκε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα μορφή σκληρής εγκληματικής βίας. «Δουλεύουμε σκληρά, πρόσθεσε, προκειμένου να αναπροσαρμόσουμε τιε δράσεις μας έτσι που το ταχύτερο δυνατόν να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την καινούργια μορφή βίας.

Θέλω να τονίσω για άλλη μία φορά ότι δεν θα υπάρξει καμία επιείκεια σε εκείνους οι οποίοι καταφέρονται κατά της ζωής, της περιουσίας και, εν τέλει, της ίδιας της δημοκρατίας στον τόπο μας». «Προς την κατεύθυνση αυτή, κατέληξε ο υπουργός αναπληρωτής, πιστεύω ότι όλοι οι δημοκράτες πολίτες του τόπου θα συνταχθούν».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΟΥΠΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: