Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ & Η ΚΑΛΥΒΑ

Ένας καλός φίλος, αναγνώστης του blog μου έστειλε σε φωτοτυπία, το σχόλειο του Κερδοσκόπου από την εφημερίδα "ΚΕΡΔΟΣ" της 21-2-2009, που αναφέρεται στα γεννεσιουργά αίτια της παγκόσμιας κρίσης. Ψάχνοντας το σχόλιο βρήκα την αρχική ανάρτηση που έγινε στο forum του tradenews.gr απο τον χρήστη ftrader (http://www.tradenews.gr/forum/viewtopic.php?p=22050#22050) και η οποία έχει ως εξής:

Αυτή η ξύλινη καλύβα στο Avondale της Arizona,μια μάλλονυποβαθμισμένη/τριτοκλασατη περιοχή,εκτιμήθηκε την άνοιξη του 2007 από το τοπικό πιστωτικό ίδρυμα με το διφορούμενο όνομα Integrity Funding LLC για 103.000 δολάρια!!!! Shocked Shocked
{Δάνειο 103.000 δολαρίων για μια ξύλινη καλύβα στην Αριζόνα.Η καλύβα = το σύμβολο της κρίσης.Παγκοσμίως,θεσμοποιημένη πιστωτική απάτη,made in USA. Cool }
Όπου 103000 δολάρια = περίπου 27.158.000 δρχ.!!!!!!!! Shocked

Και προφανώς δεν έπαιξε κανένα ρόλο ότι την ιδιοκτήτρια την κυνηγούσε τότε ένας μεγάλος αριθμός πιστωτών που περίμεναν μάταια για να πάρουν τα χρήματα τους ούτε ότι είχε δηλώσει η ίδια ότι ήταν εξαρτημένη σε ναρκωτικές ουσίες και στο αλκοόλ.Σήμερα,είναι 61 ετών και άνεργη.

Και γιατί να παίξουν κάποιο ρόλο αφού όλη η διαδικασία είναι χαρακτηριστική και συμβολική για την μεγαλύτερη συστηματική παγκόσμια απάτη,made in USA.

-O πράκτορας που μεσολάβησε για το δάνειο,πήρε την προμήθεια του ύψους άνω των 10.000 δολαρίων.
-Το δάνειο μεταβιβάστηκε στην Wells Fargo {αυτή δεν είναι του W.Buffet????} η οποία τους ευχαρίστησε αφού εισέπραξε και αυτή κάποιες χιλιάδες δολάρια σαν προμήθεια.
-Η Wells Fargo πούλησε στη συνέχεια το δάνειο στην HSBC Λονδίνου.
-Η υποθήκη αναμίχθηκε μαζί με άλλες 4050 υποθήκες,φτιάχνοντας ένα από αυτά τα υπέροχα προϊόντα που ακούμε εδώ και μήνες.{Το 85% αυτών των δανείων που αναμίχθηκαν,είχαν την φερεγγυότητα της Κυρίας Halterman,αλλά το Λονδίνο δεν το απασχολούσε καθόλου αυτό τότε}
-Παρά το προβληματικό περιεχόμενο,ο «οίκος» Standard&Poors εκτίμησε το πιστωτικό μιξ με ένα AAA-rating {σήμερα ο «οίκος» δεν επιθυμεί να σχολιάσει το οτιδήποτε για την αξιολόγηση όπως και η HSBC για την προφανής πιστωτική απατή}.

Σε ποιον κατέληξε τελικά το δάνειο των 103.000 δολαρίων?Ίσως σε κάποιο από τα ιδρύματα που έχουν κλείσει.Το μόνο σίγουρο είναι ότι λόγω του βαθμού φερεγγυότητας {ΑΑΑ!!!!!!} συμμετείχαν πάρα πολλά pension funds.

Το 25% του περιεχομένου αυτού του μιξ που πήρε και ΑΑΑ αξιολόγηση από τους S&P είναι σε διαδικασία κατάσχεσης.
Και το οικόπεδο της Κ.Halterman το αγόρασε οι γείτονας πριν λίγες μέρες,για 15.000 δολάρια.Την παράγκα,απλά την γκρέμισε. Very Happy

και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα....................

Όλο το άρθρο:

http://online.wsj.com/article/SB123093614987850083.html#


Σχόλιο:

Για λόγους δεοντολογίας σας αναφέρω και τις δύο άλλες αναρτήσεις:

http://epicurus2day.blogspot.com/2009/02/halterman.html

http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=960194&nt=103Δεν υπάρχουν σχόλια: