Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2009

Παπούλιας: Είναι ανάγκη να διακηρύξουμε προσήλωση στις αξίες


Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε δηλώσεις με αφορμή την εθνική της 25ης Μαρτίου.

«Την ανάγκη όλοι οι Έλληνες να διακηρύξουμε ακόμα μια φορά την προσήλωσή μας στις αξίες και τα ιδανικά, στις αρχές και τα συλλογικά οράματα που διαχρονικά αποτελούν την πολύτιμη παρακαταθήκη μας, ώστε να μετουσιώνουμε και σήμερα την κληρονομιά αυτή σε νοοτροπίες και πρακτικές που υπηρετούν το συλλογικό συμφέρον, ιδιαίτερα στο σημερινό περιβάλλον διεθνούς ρευστότητας και αβεβαιότητας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

«Μέσα στο ευμετάβλητο και επικίνδυνο αυτό διεθνές περιβάλλον, όλοι οι Έλληνες καλούμαστε να αντιτάξουμε την αφοσίωσή μας στη Δημοκρατία, την πίστη μας στο μέλλον του Ελληνισμού, στο όραμα της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης για μια καλύτερη κοινωνία για όλους», τόνισε ο κ. Παπούλιας.

Ειδικότερα, στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε:

«Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί μία κορυφαία στιγμή στη νεότερη Ιστορία του Ελληνισμού, από την οποία αντλούμε πολύτιμα διδάγματα προσλαμβάνοντας το λυτρωτικό της μήνυμα.

Τις ημέρες αυτές ανακαλούμε στη μνήμη μας τις μορφές των αγωνιστών που, με την ψυχή και το αίμα τους, πάλεψαν και έδωσαν στον ελληνικό λαό το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας.

Πέρα όμως, από την ανανέωση της ιστορικής μνήμης, είναι βαθιά η ανάγκη να διακηρύξουμε ακόμα μια φορά την προσήλωσή μας στις αξίες και τα ιδανικά, στις αρχές και τα συλλογικά οράματα που διαχρονικά αποτελούν την πολύτιμη παρακαταθήκη μας. Την ουσία του πολιτισμού μας. Ώστε να μετουσιώνουμε και σήμερα την κληρονομιά αυτή σε νοοτροπίες και πρακτικές, που υπηρετούν το συλλογικό συμφέρον.

Ιδιαίτερα σήμερα που η φετινή επέτειος εορτάζεται σε περιβάλλον διεθνούς ρευστότητας και αβεβαιότητας, όπου ο φόβος και η ανασφάλεια επηρεάζουν την καθημερινότητά μας.

Μέσα λοιπόν στο ευμετάβλητο και επικίνδυνο αυτό διεθνές περιβάλλον, όλοι οι Έλληνες καλούμαστε να αντιτάξουμε την αφοσίωσή μας στη Δημοκρατία, την πίστη μας στο μέλλον του Ελληνισμού, στο όραμα της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης για μια καλύτερη κοινωνία για όλους».

Ανάρτηση από:

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: