Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009

Σε απόσταση αναπνοής από τη ΓΑΔΑ Βομβιστική επίθεση στην Αλεξάνδρας έξω από την ΚΕΔ


Ανδρες της Αστυνομίας διεξάγουν έρευνες στο σημείο της έκρηξης
Αθήνα
Τελευταία ενημέρωση 20/03/09 00:25Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε στις 21.30 το βράδυ της Πέμπτης στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στη συμβολή με την οδό Κόνιαρη 45, όπου βρίσκεται το κτίριο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου.

Η έκρηξη προκάλεσε υλικές ζημιές σε τζάμια γειτονικών καταστημάτων και πολυκατοικιών, ενώ καταστράφηκε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Το σημείο της έκρηξης, που βρίσκεται περίπου 200 μέτρα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) και απέναντι από τον Αρειο Πάγο, αποκλείστηκε αμέσως από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και πυροτεχνουργούς.

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Παναγώτης Στάθης έκανε λόγο για για «σοβαρό» περιστατικό. Όπως είπε, ο χώρος φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης και δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων πως ερμηνεύει ο ίδιος το γεγονός ότι η έκρηξη σημειώθηκε απέναντι από τον Αρειο Πάγο και σε απόσταση 200 μέτρων από την ΓΑΔΑ, ο κ. Στάθης επανέλαβε ότι το συγκεκριμένο κτίριο της ΚΕΔ φυλάσσεται από εταιρεία σεκιούριτι και τόνισε ότι η ΓΑΔΑ και ο Αρειος Πάγος φυλάσσονται από την Αστυνομία.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν πιθανό ο μηχανισμός να πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο, επειδή δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αλλά την ώρα της έκρηξης δεν περνούσε κανένας από το σημείο για αυτό και δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα εθεάθησαν στο σημείο.

Η ΔΕΠΑ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα διαρροής αερίου, ωστόσο, αρχικές μαρτυρίες έκαναν λόγο για έντονη οσμή. Πιθανολογείται ότι αυτό συνέβη επειδή λόγω της έκρηξης τινάχτηκε ένα καπάκι από τον αγωγό του φυσικού αερίου.

Μετά τις 22.30 αποκαταστάθηκε η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Υπενθυμίζεται ότι η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου είχε εμπλακεί στην ανταλλαγή ακινήτων μεταξύ της Μονής Βατοπαιδίου και του Δημοσίου.

Πηγή:

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: