Κυριακή, 8 Μαρτίου 2009

Ανάμειξη Εργκενεκόν και στο σχέδιο Ανάν

Η μυστική οργάνωση Εργκενεκόν είχε καταστήσει τα κατεχόμενα βάση της και διαδραμάτισε ρόλο και στο σχέδιο Ανάν, αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ», χωρίς όμως να διευκρινίζει ποιος ήταν ο ρόλος της οργάνωσης στο σχέδιο του τότε Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών.


Υπό τον τίτλο «Η Εργκενεκόν παρακολουθούσε ακόμη και τον Ντενκτάς», η «Σαμπάχ» γράφει ότι η οργάνωση είχε εγκαταστήσει κέντρο παρακολούθησης στα κατεχόμενα και παρακολουθούσε από το 1998 τις επαφές, τους πολιτικούς, τους στρατιωτικούς, τους τεχνοκράτες και τους επιχειρηματίες που δρούσαν ή δραστηριοποιούνταν στα κατεχόμενα. Ακόμη παρενέβαινε και στις ψευδοεκλογές των Τουρκοκυπρίων.


Η Εργκενεκόν χρησιμοποιούσε τα κατεχόμενα σαν βάση των παράνομων δραστηριοτήτων της. Διαδραμάτισε αποτελεσματικό ρόλο σε πολλές διαδικασίες, και πρώτιστα στο σχέδιο Ανάν, αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα, χωρίς όμως να παραθέτει λεπτομέρειες του είδους της ανάμειξής της στο σχέδιο.


Στην αλληλογραφία της οργάνωσης ανακαλύφθηκαν έγγραφα στα οποία αναφερόταν ότι ο Ραούφ Ντενκτάς λόγω της ηλικίας του, αλλά και της «συγκινησιακής ευαισθησίας του» αποτελούσε ρίσκο για την «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου» και λόγω των αδυναμιών του αυτών, δεν μπορούσε να προσφέρει περισσότερα, παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζεται ότι πρόσφερε πολλά στην εθνική υπόθεση της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τη «Σαμπάχ», η Εργκενεκόν συνέστησε στα κατεχόμενα ανώτατο συμβούλιο με την ονομασία «Δυτική Ομάδα Εργασίας» και χρηματοδοτείτο από τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Τουρκίας και ήδη συλληφθέντα Μουσταφά Οζπέκ.

Η αλληλογραφία της οργάνωσης γινόταν με γραφομηχανές και όχι με υπολογιστές, για λόγους μυστικότητας. Οι αριθμοί των κινητών τηλεφώνων άλλαζαν συνεχώς και για ανώτερους αξιωματούχους της οργάνωσης εξασφαλίστηκαν κάρτες. Γύρω από σημαντικά κτήρια τοποθετήθηκαν πράκτορες μεταμφιεσμένοι σε πωλητές, για να τα παρακολουθούν. Αξιωματούχοι κομμάτων και δημόσια πρόσωπα με σημαντικές θέσεις τέθηκαν υπό στενή παρακολούθηση. Χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και κοινές γυναίκες για να παγιδευθούν αυτοί που ήθελε η οργάνωση να τους παγιδεύσει.

Ύβρεις κατά του ελληνικού λαού

Η εφημερίδα «Χαπέρ Τουρκ» αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο στην ιστοσελίδα του Προεδρικού Μεγάρου της Τουρκίας, στην οποία καταχωρήθηκαν υβριστικές αναφορές για τον ελληνικό λαό.

Για τις αναφορές αυτές κατονομάζεται ως υπεύθυνο το Συμβούλιο Κρατικής Επιθεώρησης, το οποίο υπάγεται στον Πρόεδρο Γκιουλ. Έκθεση του Συμβουλίου που φέρει την υπογραφή του Προέδρου του Τζεμάλ Μπογιαλί, ο ελληνικός λαός αξιολογείται ως «πολύ τεμπέλης, επιδειξιομανής που τρέφει εχθρικά αισθήματα για τους Τούρκους».

Μεταξύ άλλων αναφέρονται:

*Όταν βλέπει ένας το ωράριο εργασίας των Ελλήνων, μπορεί να αντιληφθεί πόσο τεμπέλης είναι ο ελληνικός λαός. Κάνουν διακοπή εργασίας για ενάμιση ώρα για να πιουν τσάι και δεν τη διακόπτουν ακόμη και όταν έρθει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
*Ο ελληνικός λαός δεν ξέρει να διαβάζει e-mail. Γι' αυτό πρέπει να προτιμάται η αποστολή fax.
*Ακόμη και στην περίπτωση που δείχνουν ότι ανέχονται τους Τούρκους, σε κάποια δεδομένη στιγμή έρχεται στην επιφάνεια η εχθρότητα του ελληνικού λαού, απέναντι στους Τούρκους.
*Στον ελληνικό λαό υπάρχει γονίδιο εχθρότητας για τους Τούρκους.
*Είναι λαός πολύ επιδειξιομανής.
*Δεν μπορεί να δημιουργηθεί φιλία με τον ελληνικό λαό.

Η εφημερίδα προειδοποιεί ότι οι αναφορές αυτές δυνατόν να προκαλέσουν διπλωματικό επεισόδιο και να οδηγήσουν σε ένταση τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.

Πηγή:

http://www.sigmalive.com/news/politics/130663

Δεν υπάρχουν σχόλια: