Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Συνάντηση με τον Κ.Παπούλια
Συντονισμό δράσεων για την αντιμετώπιση της ύφεσης ζήτησε ο πρωθυπουργός

ΑΠΕ
Από παλαιότερη συνάντηση του Κ.Παπούλια με τον πρωθυπουργό
Αθήνα
Τελευταία ενημέρωση 15:00

Με την ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια για τα αποτελέσματα της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών και τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομική κρίση, άνοιξε την Τετάρτη ο κύκλος επαφών κορυφής του πρωθυπουργού. Την Πέμπτη, ο Κ.Καραμανλής θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε από το Προεδρικό Μέγαρο πως η Ευρώπη βιώνει την πιο μεγάλη κρίση και πως χρειάζεται συντονισμός δράσεων για να αντιμετωπιστεί.

Είναι μια κρίση που εξελίσσεται κάθε μέρα με τέτοιο τρόπο, ώστε κανείς να μην μπορεί να προβλέψει την έκταση, το μέγεθος και το βάθος των συνεπειών της, υποστήριξε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές και κυρίως οι κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο δράσης.

Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε πως στην παρούσα κατάσταση όλοι οι πολιτικοί, επαγγελματικοί και κοινωνικούς φορείς και όλοι οι πολίτες να δείξουν υπευθυνότητα και ωριμότητα.

Τέλος, ζήτησε για άλλη μία φορά να υπάρξει συνεννόηση σε πολιτικό επίπεδο στα βασικά και αυτονόητα, καθώς -όπως είπε- όταν η κρίση χτυπάει την πόρτα μας κανείς δεν μπορεί να κωφεύει.

Ακολούθησε συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Σιούφας δήλωσε πως «δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι και ολόκληρος ο κόσμος και η Ευρώπη αντιμετωπίζουν μια πρωτόγνωρη, μετά τον πόλεμο, οικονομική κρίση, οι επιπτώσεις της οποίας ακουμπούν και την Ελλάδα».

Υπογράμμισε ότι αυτή η κρίση έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνες του '70 και του '80, αλλά και των αρχών της τρέχουσας δεκαετίας. Πρόσθεσε πως ουδείς μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια το βάθος και την ένταση της κρίσης, αλλά σημείωσε «είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι η κρίση αυτή μπορεί να μετατραπεί σε μια σημαντική ευκαιρία για την οικονομία, την κοινωνία και το ίδιο το έθνος. Με σύνεση, με ψυχραιμία, με εθνική συνεννόηση, κοινωνική αλληλεγγύη και με τις κατάλληλες παρεμβάσεις μπορούμε να περιορίσουμε δραστικά τις επιπτώσεις».

Ο κ. Σιούφας κατέληξε: «Aυτό είναι ευθύνη όλων μας, των πολιτικών ηγεσιών, των κοινωνικών εταίρων, του τραπεζικού συστήματος, αλλά και της ίδιας της επιχειρηματικής κοινότητας».

Σειρά στον κύκλο επαφών του πρωθυπουργού έχουν την Πέμπτη οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Διάλογος χωρίς προσχηματική πρόθεση»

«Θέλω να πιστεύω ότι όσοι προσέρχονται στο διάλογο, δεν προσέρχονται με προσχηματική πρόθεση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, υπογραμμίζοντας πως δεν θέλει να προκαταβάλει ούτε το περιεχόμενο, ούτε την έκβαση αυτών των συζητήσεων.

«Σημασία έχει ότι ο διάλογος γίνεται και ότι οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις του πρωθυπουργού», ανέφερε ο κ.Αντώναρος, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι «οι ακραίες τοποθετήσεις του κ.Παπανδρέου ασφαλώς και δεν συμβάλουν θετικά στην οικοδόμηση κλίματος συνεννόησης».

Για το ενδεχόμενο νέου κύκλου τέτοιων συναντήσεων στην περίπτωση που δεν υπάρξει συναίνεση στις αυριανές επαφές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η συνεχής άρνηση δεν οδηγεί πουθενά και δεν θα αφαιρέσει από την κυβέρνηση το καθήκον της να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον.

Στις 11 το πρωί ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, για να ακολουθήσει στις 12.30 η συνάντηση με την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Στις 2 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και στις 5 το απόγευμα με τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αλαβάνο.


Newsroom ΔΟΛ

ΣΧΟΛΙΟ:

Ας ευχηθούμε να είναι μια εποικοδομητική σειρά συναντήσεων με ανοικτά αυτιά και ανοικτά μυαλά για το καλό όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: