Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009

H MIG στελεχώνει ήδη την Ολυμπιακή

Τις προθέσεις του δείχνει ο Α. Βγενόπουλος

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009 07:00
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1633865

H MIG στελεχώνει ήδη την Ολυμπιακή

Τις προθέσεις του για τον τρόπο που θα κινηθεί στην αγορά των αερομεταφορών, μετά την απόκτηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών, δείχνει ο αντιπρόεδρος της Marfin Investment Group (MIG), κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, με την πρόσληψη υψηλόβαθμων στελεχών από την ανταγωνίστρια Aegean Airlines.

Την πρόσληψη των κ. Αντώνη N. Συμιγδαλά και Σταύρου Δαλιάκα στο επιτελείο που ανέλαβε την επεξεργασία των σχεδίων της εταιρείας στον τομέα των αερομεταφορών ανακοίνωσε χθες η MIG.

Ο κ. Συμιγδαλάς αναμένεται να αναλάβει την ανώτερη εκτελεστική θέση στην εταιρεία αερομεταφορών του ομίλου. Είναι από τους ιδρυτές της Aegean Aviation και της Aegean Airlines και την περίοδο από το 1988 έως το 2009 κατείχε ανώτερες διοικητικές θέσεις μεταξύ των οποίων του γενικού διευθυντή καθώς και του εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου. Από το 2004 είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος της Ένωσης Αεροπορικών Εταιρειών Ευρωπαϊκών Περιφερειών.

Ο κ. Συμιγδαλάς σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Cranfield από το οποίο έχει Master με ειδίκευση στη Διοίκηση Αεροπορικών Μεταφορών. Είναι μέλος της Royal Aeronautical Society, του Chartered Institute of Transport στη Μεγάλη Βρετανία, του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, πρώην αντιπρόεδρος του Flight Safety Foundation (Τμήμα ΝΑ Ευρώπης), εξουσιοδοτημένος διερευνητής αεροπορικών ατυχημάτων και χειριστής αεροσκαφών από το 1978.

Ο κ. Σταύρος Δαλιάκας αναμένεται να αναλάβει εμπορικός διευθυντής στην εταιρεία αερομεταφορών του ομίλου. Έχει διατελέσει στέλεχος της Ολυμπιακής Αεροπορίας από την οποία αποχώρησε το 1998 ως γενικός διευθυντής πωλήσεων και υπήρξε από τα πρώτα και βασικά στελέχη της Aegean Airlines της οποίας ήταν ο εμπορικός διευθυντής μέχρι πρόσφατα. Είναι απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ με εμπειρία στον αεροπορικό τομέα και γνώστης των ελληνικών τουριστικών θεμάτων.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί και το όνομα του επικεφαλής της τεχνικής βάσης της Ολυμπιακής, για την οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις η ΜΙG.

Φ.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: