Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009

Αθήνα και Κομοτηνή έχουν τουρκική Τράπεζα

18.02.2009

ΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΧΑΡΗ ΜΑΣ
Αθήνα και Κομοτηνή έχουν τουρκική Τράπεζα, γράφει ο Τύπος
  • Τι λέχθηκε στα εγκαίνια του καταστήματος της Ziraat Bank στην ελληνική πρωτεύουσα
  • Έξαλλος ο Ερντογάν με την «καυτή πατάτα» της πρόσκλησης.
  • Ήδη χθες κυκλοφόρησε φαξ με ελληνικό κείμενο πρόσκληση σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκεΜετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από την πρόσκληση της Ziraat Bank που ήταν μόνο στα αγγλικά και τουρκικά, σήμερα μας απεστάλη και φαξ με ελληνικό κείμενο σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν έστω και εκ του προχείρου οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν, ενώ σε υψηλούς τόνους προβλήθηκε το θέμα με την αντίδραση του περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας - Θράκης και στον αθηναϊκό Τύπο. Πάντως από την Εξπρές αντιγράφουμε τα διαμειφθέντα στα εγκαίνια της Αθήνας.

«Η λειτουργία της Ziraat Bank (Ζιραάτ Μπανκ) στην Ελλάδα θα συμβάλλει στην περαιτέρω προώθηση των διμερών οικονομικών σχέσεων των δύο κρατών και θα ενισχύσει περισσότερο την πραγματοποίηση κοινών επενδύσεων μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Ναζίμ Εκρέν, σε χαιρετισμό στα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος της τράπεζας στην Αθήνα.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος χαρακτήρισε γεγονός ιδιαίτερης σημασίας το ξεκίνημα της λειτουργίας στην Ελλάδα της αρχαιότερης τουρκικής τράπεζας, συνολικής επένδυσης 18 εκατ. δολαρίων (μαζί με το κατάστημα στην Κομοτηνή) επισημαίνοντας ότι οι επιχειρηματίες των δύο χωρών συμβάλουν στην περαιτέρω βελτίωση των γενικότερων σχέσεων των δύο κρατών.

Ο κ. Εκρέν έδωσε έμφαση στην άνοδο που σημειώνει τα τελευταία χρόνια ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών των δύο κρατών που το 2008 ανήλθε σε 3,5 δισ. δολάρια. Αναφερόμενος γενικότερα στο τουρκικό τραπεζικό σύστημα ο κ. Εκρέν επισήμανε ότι οι μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει τις τράπεζες να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση.

Ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα κ Αχμέτ Ογκούζ Τσελικόλ και ο γενικός διευθυντής της τράπεζας Τσαν Ακίν Τσαγκλάρ σε σύντομο χαιρετισμό τους αναφέρθηκαν στην σημασία της ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών. Ειδικότερα ο γενικός διευθυντής της τράπεζας έδωσε έμφαση στο γεγονός της σημαντικής διεθνούς παρουσίας της τράπεζας σε 17 χώρες του κόσμου με περισσότερα από 65 υποκαταστήματα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η Ziraat Bank “πηγαίνει όπου πηγαίνουν οι Τούρκοι επιχειρηματίες”.

Τα δύο καταστήματα της Ziraat Bank στην χώρα μας, σε Αθήνα και Κομοτηνή, έχουν ξεκινήσει την λειτουργία τους από το φθινόπωρο του 2008».

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην Κομοτηνή

Τα εγκαίνια του καταστήματος της Κομοτηνής θα γίνουν σήμερα, ενώ θα υπάρχουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, έχουν κληθεί δυνάμεις των ΕΚΑΜ από Θεσσαλονίκη λόγω της άφιξης του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης.
Μ.Μ.

ΠΗΓΗ:

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΡΟΝΟΣ - ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: