Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009

ΕΥΓΕ κ. Νομάρχα - «Χυλόπιτα» στους Τούρκους πράκτορες


«Χυλόπιτα» στους Τούρκους πράκτορες από τον Δημήτρη Σταμάτη!

Υπάρχουν ακόμα άντρες και πατριώτες σε αυτή τη χώρα! Ο λόγος για τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρη Σταμάτη, παλιό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά (και επί σειρά ετών γενικό διευθυντή της Πολιτικής Άνοιξης αλλά και βουλευτή της ΝΔ από το 1985 ως το 1993), που γύρισε πίσω στους πράκτορες του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, την πρόσκληση που του έστειλαν για τα εγκαίνια στη θρακική πόλη, του υποκαταστήματος της τουρκικής τράπεζας ZIRAAT BANKASI, σήμερα στις 12:30, ως απαράδεκτη και προσβλητική.

Στην πρόσκληση που ήταν γραμμένη στα αγγλικά και στα τουρκικά, αναγραφόταν η Κομοτηνή ως Γκιουμουλτζίνα! Δηλαδή, προκλήσεις επί προκλήσεων, που αναδεικνύουν για πολλοστή φορά, την αλυτρωτική και επεκτατική διάθεση των Τούρκων. Έλα όμως που βρήκαν το μάστορά τους στο πρόσωπο του εθνοπρεπούς περιφερειάρχη, που ζήτησε μάλιστα την ανάκληση της πρόσκλησης!

Σύμφωνα δε με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Χρόνος» της Κομοτηνής που υπογράφει η Μελαχροινή Μαρτίδου, ο κ. Σταμάτης, σε παρατήρηση δημοσιογράφου τουρκόφωνου εντύπου ότι η πόλη εγγράφεται ως Κομοτηνή με λατινικούς χαρακτήρες στην αγγλική έκδοση της πρόσκλησης και στην ερώτησή του για το αν τελικά θα παραστεί στα εγκαίνια, απάντησε «Εδώ είναι Ελλάδα» και αποχώρησε.

Χαρακτηριστικό της σημασίας που δίνουν οι ελεγχόμενοι από το τουρκικό προξενείο μειονοτικοί στην εκδήλωση, είναι το ότι τα εγκαίνια του υποκαταστήματος, που σκοπό έχει να ελέγξει την οικονομική δραστηριότητα του μειονοτικού στοιχείου και να το απομονώσει από τη χριστιανική πλειοψηφία, θα τελέσει ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και υπουργός Προεδρίας της γείτονος, Ναζίμ Εκρέμ, ενώ έχουν κληθεί και υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης (Μπακογιάννη και Χατζηδάκης), που όμως δεν αναμένεται να παραστούν. Επίσης, σύμφωνα με τον «Χρόνο», στα εγκαίνια «θα παρευρίσκεται ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας ZIRAAT Μεχμέτ Μουμτζούογλου και ο γενικός διευθυντής όλων των καταστημάτων εσωτερικού και εξωτερικού Τζαν Ακίν Τσαλάρ».

Είναι ενδεικτικό δε των προθέσεων των πρακτόρων της Άγκυρας, το ότι, παρά την έλλειψη εξειδικευμένων τραπεζοϋπαλλήλων στους κόλπους της μουσουλμανικής μειονότητας, δεν προσελήφθη ούτε ένας χριστιανός στο υποκατάστημα της τουρκικής τράπεζας. Σημειωτέον ότι τα εγκαίνια είχαν αρχικά προγραμματιστεί να γίνουν στις 20 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, αλλά είχαν αναβληθεί, λόγω των επεισοδίων που ελάμβαναν χώρα.

"Κύριε Διευθυντά,

Με λύπη μου είμαι υποχρεωμένος να σας επιστρέψω την πρόσκληση που μου απευθύνατε με την ευκαιρία των εγκαινίων λειτουργίας της Τραπέζης σας στην Κομοτηνή, γιατί θεωρώ ανεπίτρεπτο και προσβλητικό για την Χώρα που σας φιλοξενεί το γεγονός της χρησιμοποίησης στην πρόσκλησή σας της Τουρκικής και της Αγγλικής γλώσσας μόνο, καθώς και την αναγραφή της πόλης της Κομοτηνής ως Γκιουμουλτζίνα. Τέτοιου είδους ενέργειες κάθε άλλο παρά βοηθούν τη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των Ελληνικών Αρχών και της Τραπέζης σας και παρακαλώ πολύ για την άμεση ανάκληση της πρόσκλησής σας αυτής.


Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ


Αυστηρή δήλωση για το θέμα έκανε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η διοίκηση της Τράπεζας αυτής δεν έχει αντιληφθεί τον ρόλο της και πού απευθύνεται. Μόνο απορία λοιπόν μπορεί να εκφράσει κάποιος όταν βλέπει μια πολυτελέστατη πρόσκληση στην τουρκική και αγγλική γλώσσα, με απουσία ελληνικών. Αυτό δείχνει ή βαριά αμέλεια, που δεν συγχωρείται σε έναν τραπεζικό οργανισμό ή σκοπιμότητες που ακόμη περισσότερο δεν συγχωρούνται. Λάθος αρχή με λάθος στόχους».

Τον Μάιο του 2004 ο Δημήτρης Σταμάτης ορίστηκε υποδιοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ενώ τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, αναβαθμίστηκε σε διοικητή. Τον Μάρτιο του 2006, ορίστηκε γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών και λίγο αργότερα, τον Αύγουστο του ιδίου έτους, ορίστηκε πρόεδρος στον ΗΛΠΑΠ. Τον Οκτώβριο του 2007, ορίστηκε Περιφερειάρχης, ρόλο που μέχρι σήμερα επιτελεί με μεγάλη επιτυχία.

Πηγή:
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ
18.2.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: