Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2009

"Παράπλευρες απώλειες"

Κάθε φορά που γίνεται κάποια τρομοκρατική ενέργεια το μυαλό μου τρέχει στην μητέρα του Θάνου Αξαρλιάν και στα λόγια του αδελφού του όταν κατέθετε στη δίκη της 17 Νοέμβρη «εμείς για τον κ. Κουφοντίνα και τους ομοίους του είμαστε τα παράπλευρα θύματα του πολέμου τους».

Δεν ξέρω αν αυτοί που θέλουν να μιλούν « στο όνομα όλων μας » με παγιδεύσεις αυτοκινήτων, και ένοπλες επιθέσεις εναντίον άγνωστων για μας, τον απλό λαό, στόχων, έχουν το ψυχικό σθένος να αντιληφθούν τον πόνο την οργή και την αγανάκτηση που προκαλούν αυτές οι «παράπλευρες απώλειες» στον Ελληνικό Λαό.

Ο Ελληνικός Λαός δεν ανέχεται «παράπλευρες απώλειες» όταν υπάρχουν και άλλοι οδοί αντίδρασης. Γιατί τρόποι αντίδρασης υπάρχουν και πέρα από την ένοπλη βία. Ο Γκάντι , ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ και ο Νέλσον Μαντέλα μπορεί να έδωσαν την ζωή τους όμως απέδειξαν ότι ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ πάντα υπάρχει και πάντα ταρακουνάει κυβερνήσεις και καθεστώτα.

Και σε τελική ανάλυση ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΧΕΦΡΩΝ ΕΛΛΗΝΑΣ δεν μπορεί να υιοθετεί ή να εγκρίνει τέτοιες ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν άγνωστο αριθμό θυμάτων και τεράστιες καταστροφές. Και κάτι ακόμα. Τέτοιες αποσταθεροποιητικές ενέργειες δεν μπορούν να βγουν σε καλό αφού μπορούν να προκαλέσουν την εξουσία για ενέργειες, που θα είναι μεν δικαιολογημένες, εν ονόματι της προστασίας των πολιτών και των περιουσιών τους, αλλά θα προκαλέσουν ουσιαστικό κτύπημα στις ατομικές ελευθερίες των πολιτών.

Εάν λοιπόν αυτοί που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες σκοπεύουν σε κάτι τέτοιο σίγουρα δεν κινούνται υπέρ του Λαού αλλά προβοκάρουν τις όποιες προσπάθειές του και τους , χωρίς ανθρώπινα θύματα, αγώνες του ενάντια στην διαφθορά της εξουσίας είτε αυτή εκφράζεται από κρατικά όργανα είτε από παραπολιτικές πηγές εξουσίας.

Και για να μην πει κανείς ότι εμείς εμμέσως υποστηρίζουμε τους καναλάρχες και τις όποιες εξουσίες, σας παραπέμπουμε σε ένα από τα πρώτα άρθρα αυτού του blog με θέμα «Τί θα κληρονομήσουν οι αυριανοί έλληνες;» που το αναρτήσαμε στις 27 Νοεμβρίου 2008. Στο άρθρο αυτό αφού επισημαίνουμε τα στραβά και ανάποδα επισημαίνουμε και τα παρακάτω για την εξουσία των καναλαρχών. «Όμως το οδυνηρότερο όλων είναι να βλέπεις ότι το ίδιο το κράτος αδυνατεί να ελέγξει τις αναδυόμενες νέες δυνάμεις παραπολιτικής εξουσίας, που αντλούν την δύναμή τους μέσα από την δύναμη της εικόνας και της πέννας. Βέβαια κανείς δεν θα είχε αντίρρηση να υπάρχει αυτή η δύναμη και να ασκεί τον έλεγχο της Κρατικής Εξουσίας αν δεν χρησιμοποιούσε τις νέες τεχνολογίες και την δύναμη επηρεασμού της Κοινής Γνώμης προς ίδιον όφελος και προ πάντων για να κερδίσει υψηλότερο μερίδιο στη νομή της εξουσίας. Όμως ο έλεγχος της διαφάνειας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης φάνηκε καθαρά ότι ήταν μια ανεκπλήρωτη υπόσχεση και ένα όνειρο θερινής νύκτιος».Εμείς τα είπαμε και προς τους μεν και προς τους δε. Ας αναλογιστούν λοιπόν ΟΛΟΙ τις ευθύνες τους απέναντι στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ γιατί ο ΛΑΟΣ δεν ξεχνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: