Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2009

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ


03.02.2009
ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;
Ενέδωσε στους γνωστούς σκληροπυρηνικούς ο Τσετίν Μάντατζη

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην χθεσινή συνεδρίαση της ανώτατης συμβουλευτικής επιτροπής στα γραφεία της «τουρκικής νεολαίας» που κράτησε πάνω από τρεις ώρες.

Ο Τσετίν Μάντατζη ενώ δήλωσε ότι πρέπει να αποχωρήσει από την προεδρία της συμβουλευτικής γιατί το ΠΑΣΟΚ, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του περί «τουρκικής μειονότητας», τον πιέζει να ανασκευάσει ειδάλλως κρέμεται από πάνω του ο πέλεκυς της διαγραφής, αναγκάστηκε να δεχθεί στο τελευταίο δεκάλεπτο τις θέσεις των σκληροπυρηνικών της μειονότητας.
Οι παλιοί πολιτευτάδες και οι δύο ψευτομουφτήδες έθεσαν ωμά το θέμα της στήριξης και του πολιτικού του μέλλοντος, θέλοντας να περάσει στον κόσμο η αίσθηση ότι κανείς βουλευτής δεν έχει μέλλον με κανένα κόμμα αν δεν δηλώνει ότι είναι Τούρκος και δεν συνυπογράφει σε αυτά που δήλωσε πρόσφατα ο κ. Μάντατζη. «Τους βουλευτές που εκλέγουν τα κόμματα θα τους ελέγχουμε εμείς» δήλωσαν οι γνωστοί της σύναξης διά στόματος των ψευτομουφτήδων που σημαίνει ότι στην πρόσφατη συνάντηση στην Άγκυρα και στο παρασκήνιο του Σαββατοκύριακου πήραν την εντολή να ακολουθήσουν σκληρή πολιτική, στα ζητήματα της μειονότητας με τις παρεμβάσεις της Τουρκίας.
Επέρχεται ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ με τους δύο βουλευτές του να τραβούν το σχοινί, αφού η χθεσινή απόφαση φέρνει τον Μάντατζη να συνεχίζει να είναι πρόεδρος μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου με διάδοχό του τον κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, που αποδέχθηκε τελικά τα αιτήματα της συμβουλευτικής. Θεώρησαν ότι θα ήταν ένα μεγάλο πλήγμα η παραίτηση του κ. Μάντατζη από την συμβουλευτική και κάνοντας την εκτίμηση ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι αδύναμο κόμμα για να προχωρήσει στις διαγραφές», τεντώνουν το σκοινί της αντιπαράθεσης. Δύσκολη η απόφαση για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. Πάντως ανοίγεται μία νέα περίοδος που μερικοί εκτιμούν ότι στις επόμενες εκλογές θα πάμε για ανεξάρτητο κόμμα στη μειονότητα.
Δήμος Μπακιρτζάκης

Από την εφημερίδα «Ο ΧΡΟΝΟΣ» Καθημερινή Εφημερίδα της Κομοτηνής

http://www.xronos.gr/politics/detail.php?ID=44119&print=Y

και από το ¨Αντίβαρο"

http://neo.antibaro.gr/watch/national/08022009-diagrafi-mantatzi-pasok.html

ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

06.02.2009

Από την εφημερίδα "Ο ΧΡΟΝΟΣ"'

Σιγή ιχθύος τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο και από το περιβάλλον του κ. Τσετίν Μάντατζη, μετά τα τελευταία γεγονότα και τις δηλώσεις του.
-Προφανώς περιμένουν να καταλαγιάσει το θέμα, γιατί όπως μας δήλωσε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, δεν θα διαγράψουμε τον βουλευτή, αλλά θα προσπαθήσουμε να ομαλοποιήσουμε την κατάσταση που δημιουργήθηκε.
-Μήπως τελικά είχαν δίκιο αυτοί που φώναζαν στην συνεδρίαση της άτυπης συμβουλευτικής επιτροπής ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αδύναμο κόμμα. Δεχόμαστε τα πάντα για την εκλογική μας πρωτιά…

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=44225&phrase_id=640161

Σχόλιο μας

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Από τις 3 Φεβρουαρίου έχουν περάσει αρκετές μέρες και μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουμε δει κάποια αποφασιστική κίνηση από το ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία και θέλει να του εμπιστευθεί ο Ελληνικός λαός την ασφάλεια του.

Είναι καιρός να μπει επιτέλους ένα τέρμα σαυτήν την υποκρισία που υπάρχει στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ κόμματα που αποδέχονται στους κόλπους τους «Έλληνες» μουσουλμάνους που μόνο Έλληνες δεν είναι ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΣΤΆΖΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΎΝ τους εαυτούς τους Τούρκους.

Είναι καιρός επιτέλους κάποιοι τέτοιοι κύριοι που δεν σέβονται την πατρίδα ΜΑΣ, αλλά ούτε τα καταστατικά των κομμάτων τους, να απομακρυνθούν από τα κόμματα που διατυμπανίζουν την υποστήριξη της ακεραιότητας της πατρίδας μας.

Τι φοβούνται επιτέλους τα Ελληνικά κόμματα. Φοβούνται μήπως χάσουν τους ψηφοφόρους τους στα ακραία σύνορά μας.

Έ λοιπόν ας τους χάσουν και ας έρθουν οι τέως ψηφοφόροι τους να στηρίξουν μειονοτικά κόμματα. Τουλάχιστον τότε θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μειονοτικά κόμματα που ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ καθώς και ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. Αν δεν το πράξουν θα έχουν πετάξει τον μανδύα της νομιμότητας και θα αποκαλυφθεί περίτρανα ότι έχει δημιουργηθεί μια Πέμπτη Φάλαγγα, αρκετά επικίνδυνη, που υπονομεύει την ακεραιότητα της πατρίδος μας. Θα γνωρίζουμε πλέον τόσον εμείς όσο και οι Ευρωπαίοι και λοιποί σύμμαχοι την ύπαρξη ενός πραγματικού κινδύνου που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ανάλογα αν τα κόμματά μας πιστεύουν στην ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ της πατρίδα μας.

Δεν είμαστε κατά των μειονοτήτων. Η Ελλάδα, αν και οι Έλληνες σε άλλες Βαλκανικές χώρες και ιδίως στην Τουρκία, έχουν υποστεί τα πάνδεινα, σέβεται τις μειονότητες, αλλά είναι υποχρεωμένη και είναι μάλιστα υποχρέωση των Ελληνικών κομμάτων, να να απαιτήσει και να απαιτήσουν από τις μειονότητες να σέβονται τον τόπο στον οποίο ζουν καθώς και τους νόμους, του θεσμούς και προ πάντων το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της χώρας.

Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: