Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2009

Η «Σέχτα Επαναστατών» αναλαμβάνει την επίθεση στο Alter

Η «Σέχτα Επαναστατών» αναλαμβάνει την επίθεση στο Alter

http://www.kathimerini.gr/kathnews/images/dot_clear.gif Με προκήρυξη που έστειλε η οργάνωση στα ΝΕΑ ανέλαβε την ευθύνη και ανέφερε τους λόγους της επίθεσης.

Η οργάνωση Σέχτα Επαναστατών αναλαμβάνει την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Alter με προκήρυξη που έστειλε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Η προκήρυξη εστάλη αργά το βράδυ της Παρασκευής και αναφέρει τους λόγους της επίθεσης.

Αντιδράσεις κομμάτων στην προκήρυξη της «Σέχτας Επαναστατών»

Την αντίδραση των κομμάτων προκαλεί η προκήρυξη της οργάνωσης «Σέχτας Επαναστατών», που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα» με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, στην οποία σημειώνεται -μεταξύ άλλων- ότι «χτυπώντας το συγκεκριμένο κανάλι στέλνουμε ένα τελεσίγραφο σε όλους τους δημοσιογράφους. Ο καιρός που ήσασταν στο «απυροβόλητο» τελείωσε».

«Για ποιον δουλεύουν και ποιους ωφελεί η δράση των προβοκατόρικων ομάδων, εκτός άλλων, αποδεικνύεται και από την παρέμβαση του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα» δηλώνει εκ μέρους του ΚΚΕ ο Μάκης Μαίλης, ο οποίος τονίζει ότι «ο λαός πρέπει να αξιοποιήσει την εμπειρία του και να βρίσκεται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση».

Από τον Συνασπισμό, το μέλος της ΚΠΕ Π. Σκουρλέτης αναφέρει ότι «δεν υπάρχει διάλογος με τις σφαίρες και τα κουμπούρια, με αυτούς που κατατρομοκρατούν την κοινωνία σε μια στιγμή μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων, που απαιτούνται μαζικοί αγώνες και κινητοποιήσεις». Επαναλαμβάνει ότι «η Αριστερά έχει ανοιχτό ιδεολογικό και πολιτικό μέτωπο ενάντια στην τρομοκρατία» και υπογραμμίζει ότι «η δημοσιογραφία δεν τρομοκρατείται και όταν είναι πραγματικά ελεύθερη και ανεξάρτητη συμβάλλει καθοριστικά στη δημοκρατία».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλος δηλώνει ότι «οι τρομοκράτες στοχοποιούν πλέον και τους δημοσιογράφους, επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν τους λειτουργούς της ενημέρωσης. Όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να ορθώσουμε ανάχωμα στην στοχοποίηση προσώπων και θεσμών, από αυτούς που στο όνομα της ελευθερίας σκοτώνουν και την ελευθερία και τη δημοκρατία».

κλικ εδώ για να δείτε αποσπάσματα από την προκήρυξη.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 Hμερομηνία : 21-02-09
Copyright: http://www.kathimerini.gr


Κλιμάκωση της τρομοκρατίας
Ανησυχία στην πολιτική ηγεσία και τις αστυνομικές αρχές και κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες


Πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας προ του παγιδευμένου αυτοκινήτου που είχαν τοποθετήσει οι τρομοκράτες έξω από τα γραφεία της Citibank στην Κηφισιά.

Επικίνδυνη κλιμάκωση καταγράφεται στο νέο κύμα εγχώριας τρομοκρατίας, προκαλώντας έντονη ανησυχία στην πολιτική ηγεσία και στις αστυνομικές αρχές, αλλά και κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες. Η χθεσινή, πρωτοφανής για την Ελλάδα, απόπειρα επίθεσης στα κεντρικά γραφεία της Citibank, στην Κηφισιά, αποτελεί ποιοτική διαφοροποίηση στη δράση των τρομοκρατών, καθώς «εγκαινιάζει» μία περίοδο τυφλών χτυπημάτων με εξαιρετικά μεγάλη δύναμη ισχύος. Ο ωρολογιακός μηχανισμός που δεν εξερράγη, περιείχε 60 κιλά της εκρηκτικής ύλης ANFO (λίπασμα εμπλουτισμένο με πετρέλαιο), η οποία έχει χρησιμοποιηθεί από τον IRA, την ΕΤΑ αλλά και στην επίθεση κατά κυβερνητικού κτιρίου στην Οκλαχόμα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της Aντιτρομοκρατικής, πίσω από την απόπειρα βρίσκεται η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», η οποία εμφανίζεται να μη διστάζει να επιχειρεί μεγάλης κλίμακας πλήγματα, που μπορούν να προκαλέσουν μαζικές καταστροφές, με απρόβλεπτους στόχους.

Το χθεσινό κρούσμα σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση κατά του τηλεοπτικού σταθμού Alter, την οποία οι διωκτικές αρχές χρεώνουν στην οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», καθώς διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν τα ίδια όπλα με αυτά της «επιχείρησης» κατά του αστυνομικού τμήματος Κορυδαλλού. Το κλίμα ανασφάλειας επιβάρυνε η απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε από νεαρούς ο καθηγητής Εγκληματολογίας Ιωάννης Πανούσης στη διάρκεια συνεδρίου.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr

http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_11_19/02/2009_304049

Δεν υπάρχουν σχόλια: