Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009

ΤΑ ΑΔΙΟΡΘΩΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ

Σας μεταφέρω εδώ το κείμενο ενός e-mail που έλαβα από τον γνωστό μας ΚΑΒΟ ΠΑΠΑ.
Αυτή την φορά σχολιάζει τα κακώς κείμενα του συνδικαλιστικού κινήματος.
Έχοντας ζήσει προσωπικά από μέσα τον συνδικαλισμό θεωρώ ότι δεν έχει άδικο όπως δεν έχει και απόλυτα δίκιο. Στον συνδικαλιστικό χώρο υπάρχουν και άτομα που προσπαθούν να κινηθούν ανεξάρτητα των πολιτικών τους πεποιθήσεων. Το κακό είναι ότι δεν επιβιώνουν αφού στους ψηφοφόρους επικρατεί η λογική ότι όποιος βγαίνει από το μαντρί πρέπει να τον τρώει ο λύκος. Δυστυχώς οι ψηφοφόροι δεν αντιλαμβάνονται το πόσο κακό κάνουν, όχι στις ανεξάρτητες φωνές, αλλά στους ίδιους.Ας ευχηθούμε ότι με το στρίμωγμα που έχει πέσει να εμφανιστούν ανεξάρτητες φωνές και προ πάντων να επιβιώσουν


ΤΑ ΑΔΙΟΡΘΩΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ

Την Πέμπτη, στην Γαλλία, εξαγγέλλεται ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ απεργία.!.. Παρ' όλον που είναι συμβολική και χωρίς συγκεκριμένα αιτήματα ομάδων πιέσεως, η χώρα θα παραλύσει. Ξέρω τι σας λέω άλλωστε το γνωρίζετε και εσείς. Βρέθηκα στο Παρίσι σε μια απεργία των «chemineaux», των σιδηροδρομικών δηλαδή, και μου πήρε πέντε μέρες για να πάω από το Παρίσι στην Χάβρη.

Στο «Ελλαδιστάν» απεργίες οργανώνονται κάθε μέρα για τα δίκαια της οιασδήποτε ομάδος αριθμεί από …δύο και άνω μέλη.!.. Μάλιστα, η κυβέρνηση, προφανώς για να βοηθήσει την κατάσταση, προτείνει και ειδικές λωρίδες κυκλοφορίας. Τόσο πολύ λαμβάνει υπ' όψιν της τις καθημερινές «κινητοποιήσεις» και πορείες.

Όμως ΣΧΕΔΟΝ (απλώς και μόνο σχεδόν) την πάτησε με την ομάδα των ανθρώπων που αυτοαποκαλούνται «αγρότες» ενώ στην ουσία την βγάζουν κοτσάνι με τις κρατικές και τις κοινοτικές επιχορηγήσεις. ΟΧΙ ότι η καταστροφή της γεωργίας δεν είναι έργο της Κοινότητας και της παγκοσμιοποίησης, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Το θέμα σήμερα είναι τα ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΧΑΛΙΑ των αγροτών που οι «γαλάζιοι εκπρόσωποι» τα βάζουν με τους «πράσινους» και οι «κόκκινοι εκπρόσωποι» με τους …γκρίζους. Διότι, ας μην γελιόμαστε, στο Ελλαδιστάν εκπρόσωπος (ή δήμαρχος ή περιφερειάρχης ή οποιοσδήποτε εκλεγμένος) που να μην είναι βαμμένος με κάποιο κομματικό χρώμα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Μόνο δηλαδή τα κομματόσκυλα «εκπροσωπούν» σ' αυτή την χώρα. Αλλά ποιον εκπροσωπούν.;.. Τους ψηφοφόρους τους ή τα κόμματά τους.;.. Ας γελάσω λατινιστί: Hic Hek Hock.!..
Και οι πανηλίθιοι ψηφοφόροι τι κάνουν.;.. Απλώς χάνουν την ώρα τους και τρέχουν να ψηφίσουν ή τον Κύριο Δημήτρη (που μπορεί να είναι και δικολάβος) ή τον Χρηστάρα (που θα φέρει την αλλαγή και στο τέλος θα γίνει και υπουργός εργασίας) ή τουν σύντρουφου Αφτιαπέλου (που είνι πιδί του λαού).

Όσο ψηφίζετε με κομματικά κριτήρια τόσο τα συμφέροντά σας θα …(οπισθο)προωθούνται.
Κάβο Πάπας
(κατά κόσμον) Μάνος Καζακόπουλος
_____________________________________________________________
Η απάθεια του εκπροσωπουμένου καθορίζει την ασυδοσία του εκπροσώπου.
Τα δικαιώματα δεν δίνονται, κατακτούνται με μεγάλο κόστος.
Δικαιώματα έχουν οι μακελάρηδες, όχι τα αρνιά.
Όταν η εξουσία απειλείται η Δημοκρατία καταλύεται.
Η Δημοκρατία αποκαθίσταται όταν συμβιβάζεται με την εξουσία.
Αν η ψήφος μετρούσε θα ετίθετο εκτός νόμου.
Όταν τα αρνιά ψηφίζουν τους μακελάρηδες, οι περιθωριακοί πάνε εκδρομή στην λιακάδα.
Η άγνοια είναι δύναμη και δίνει θάρρος. Βλέπε(τηλεόραση) διάβαζε
(εφημερίδες) άκου (ραδιόφωνο). Τα ΜΜΕ σου δίνουν θάρρος.
MK

Δεν υπάρχουν σχόλια: