Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009

ΜΠΑΡΑΚ ΧΟΥΣΕΪΝ ΟΜΠΑΜΑ


ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ- ΝΕΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ Ή ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ;

Του Ελ. Χριστοφίδη

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ επιτέλους o 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ και de facto «πλανητάρχης» (μέχρι να ανανήψει η Ρωσία) ΜΠΑΡΑΚ (που σημαίνει στα αραβομουσουλμανικά: τύχη) ΧΟΥΣΕΙΝ ΟΜΠΑΜΑ εν μέσω αμερικανικού και παγκόσμιου ενθουσιασμού.

Είδαμε το λαχανί συνολάκι της Μισέλ Ομπάμα που εναγωνίως περίμεναν να δουν κάποιοι, για να λανσάρουν νέα μόδα, να διαφημίσουν τον οίκο που το «φιλοτέχνησε», να καταναλώσουν τόνους μελανιού (σχηματικά, αφού τώρα εκτυπώνονται διαφορετικά οι εφημερίδες και τα περιοδικά) για τα ενδυματολογικά γούστα της νέας πρώτης (και νέγρας) Κυρίας και αν μοιάζει σε φινέτσα στην Τζάκυ Κέννεντι-Ωνάση και είδαμε πώς μπορεί κάποιος να δαπανήσει ένα αστρονομικό ποσό για καρναβαλικές φιέστες ορκωμοσίας.

Φυσικά σαν καλή αρχή και σε ένδειξη ότι κάτι διαφορετικό γεννιέται, θα μπορούσε ο Μπάρακ να έστελνε το 1% της δαπάνης αυτής στα ιερά χώματα της Μέσης Ανατολής. Για να ανακουφίσει τις οικογένειες των σακατεμένων από τις βαρβαρότητες των ισραηλινών παιδιών της Γάζας και αντίστοιχα τις οικογένειες των αποδεκατισθέντων ισραηλινών από τις ρουκέτες και τις ανθρώπινες βόμβες των μισαλλόδοξων και φανατικών χαμασιτών αράβων της Παλαιστίνης που προηγήθηκαν.

Αυτή η σπατάλη και η αδιαφορία του για τα συμβαίνοντα στην Μέση Ανατολή είναι υποκριτικά σημεία που ανησυχούν. Όπως υποκριτική είναι η αναφορά του κατά τον ενθρονιστήριο λόγο, στην «σκληρή δουλειά των προγόνων μας». Διότι ότι ο νέος πρόεδρος δεν κατάγεται από τους σκλάβους νέγρους των πρώτων χρόνων της Αμερικής, αλλά πρόγονοί του είναι οι κάτοικοι της Κένυα (που ήδη πανηγυρίζουν για ο άξιο τέκνο τους) αφού ο μουσουλμάνος πατέρας του ήρθε από εκεί μετανάστης στις ΗΠΑ!

Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.

Ο κόσμος περιμένει όχι μια απλή αλλαγή φρουράς και κόμματος στον λευκό Οίκο αλλά έχει προσδοκίες για κάτι παραπάνω. Θες η ηλικία του νέου προέδρου, θες το χρώμα του το σοκολατί, σαν γνήσιος…. μιγάς, θες τα διάφορα κεννεντικά του συνθήματα, θες ότι προέρχεται από ξενόφερτη οικογένεια, όλα αυτά προκαλούν ένα ενθουσιασμό και μια αγωνία: θα αλλάξει πράγματι κάτι στην χώρα του και στον τρόπο που βλέπει η χώρα του τους άλλους λαούς;

Ας μην ξεχνάμε ότι η Αμερική αυτοθεωρείται «ο περιούσιος λαός», όλους τους άλλους τους θέλουν υποτακτικούς και συνοδοιπόρους και τους αντικρίζουν σαν «νάνους». Είναι μια αυτοκρατορία υπερφίαλη, χωρίς αρχές και ιστορία. «Εν αρχή ήν το χρήμα», θα μπορούσε να είναι το εθνόσημό της. Τρία απλά παραδείγματα της αλαζονείας και επικινδυνότητος των ΗΠΑ

Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο μπορούν να παραπέμπουν άλλους και δη ανεπιθύμητους ξένους ηγέτες, αλλά οι ίδιοι οι αμερικανοί … εξαιρούνται!!! Το δικαστήριο δεν έχει αρμοδιότητα για πολίτες των ΗΠΑ…

Δεν υπέγραψαν την συνθήκη του Κιότο για μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Οι μεγαλύτεροι μολυντές της Γης, οι τρομοκράτες του παγκόσμιου περιβάλλοντος, αρνούνται να συνυπογράψουν το αυτονόητο. Είχαν μάλιστα το θράσος κάποιοι να σκεφθούν να εγκαλέσουν την μικρή και αποβιομηχανοποιημένη Ελλάδα, για μη ακριβή συμμόρφωση στις επιταγές του Κιότο που βεβαίως ασμένως είχε συνυπογράψει!

Παρόλο που η Ρωσία αυτοδιάλυσε το αντιΝΑΤΟ της, δηλαδή το Σύμφωνο Βαρσοβίας, οι ΗΠΑ αντί να κάνουν το ίδιο με το ΝΑΤΟ σε ένδειξη φιλειρηνικών διαθέσεων, συνεχίζουν την πρόκληση και το επεκτείνουν στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης εγκαθιστώντας επιπροσθέτως σε αυτές «πυραυλικές ασπίδες». Κι όχι μόνο αυτό αλλά προσπαθούν να κυκλώσουν την Μόσχα προτρέποντας πρώην σοβιετικές (στην ουσία ρωσικές) χώρες που βρίσκονται στο υπογάστριο της Ρωσίας κι έχουν ανώριμους ηγέτες να ενταχθούν και αυτές! Όμως όλα αυτά είναι ενέργειες-θρυαλλίδες κατά της ειρήνης διότι δεν ξέρουμε πώς μπορεί να συμπεριφερθεί ένας διαρκώς απειλούμενος και στριμωχνόμενος .

ΗΠΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Όσον για την Ελλάδα ειδικότερα, παρόλο που είμαστε ο πρώτος σύμμαχός τους (ΝΑΤΟ) στην Ν.Α. Ευρώπη, ταχθέντες με το μέρος τους σε όλη την διάρκεια του ψυχρού πολέμου -διότι ασφαλώς προτιμούσαμε την Ελευθερία από τον Κομμουνισμό, σε σημείο που στείλαμε στρατό από την Κορέα μέχρι το Αφγανιστάν και παλιότερα κατά της ρωσικής επανάστασης των Μπολσεβίκων επί Ελευθ. Βενιζέλου- μας συμπεριφέρθηκαν με τον χειρότερο τρόπο στο Κυπριακό επί Χένρυ Κίσιγκερ, στο Μακεδονικό επί Γεωργίου Μπους και γενικότερα στην τουρκική αμφισβήτηση της ελληνικότητος του Αιγαίου και των Νήσων του. !

ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΥΣΕΪΝ ΟΜΠΑΜΑ;

Δεν πιστεύω ότι οι πρόεδροι στις ΗΠΑ χαράσσουν εξωτερική πολιτική. Αυτή είναι δουλειά του «βαθέως κράτους» των Στρατοκρατών του Πενταγώνου και των Γραφειοκρατών του STATE DEPARTMENT συνεπικουρουμένων από τα Ινστιτούτα πολιτικής σκέψης, κοινώς τις -κακοήχως μεταφρασθείσες στα ελληνικά- «δεξαμενές σκέψης» όπου ο κάθε βαθυστόχαστος και φαντασιόπληκτος πικραμένος καταθέτει πολιτικές απόψεις για τους άλλους λαούς. Δεν θέλουμε να είμαστε μάντεις κακών ή απαισιόδοξων αισθημάτων αλλά έχουμε τα παραδείγματα του Τζίμυ Κάρτερ που παραμονές εκλογών μίλησε υπέρ των δικαίων της Κύπρου και μετά μην τον είδατε και του Μπιλ Κλίντον που πολλά περιμέναμε από το δεξί του χέρι τον Τζωρτζ Στεφανόπουλο αλλά του κάκου. Τώρα που ο Ομπάμα υπογράφει με το … αριστερό του χέρι, ας ελπίσουμε να γίνει κάτι καλύτερο.

ΕΛ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ
xristofidis@vivodinet.gr

1 σχόλιο:

Kavo Papas είπε...

Υποθέτω ότι το «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» θα έχει βαρεθεί να ακούει αντιρρήσεις από τον δικηγόρο του διαβόλου, αλλά οι περιστάσεις και οι εκφραζόμενοι προβληματισμοί δικαιούνται κάποιον αντίλογο.

Συμφωνώ πέρα ως πέρα με τις απόψεις του Κυρίου Χριστοφίδη ως προς τον χαρακτηρισμό της «Αμερικής» και τα ιστορικά στοιχεία που παραθέτει. Επί πλέον δεν σχολιάζω τα περί «Λαχανί συνολάκι», περί «νέγρας» και περί «μουσουλμάνου» ως εκτός θέματος.

Αλλά… Για ποιόν λόγο πρέπει ο πρόεδρος των ΗΠΑ να κάνει κάτι για την Ελλάδα; Ας πούμε …εσείς τι θα κάνατε αν είσαστε OBAMA.?..

Εσείς όμως είστε άνθρωποι, ενώ ο Ομπάμα, έστω και ο άνθρωπος Ομπάμα, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ. Μην τον συγκρίνετε με τους δικούς μας που το μόνο που δεν τους πέρασε από τον νου είναι να είναι κράτος (και όχι ο εαυτός τους πριν και πάνω από όλα). Τα κράτη όμως δεν έχουν συναισθήματα και συμπάθειες (ή αντιπάθειες), ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.!.. Που βλέπετε τα συμφέροντα των USA και της Ελλάδας να συμπίπτουν.?..

Αλλά τι είναι η Ελλάς.?..

Πρώτον είναι ένα ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ κράτος.!.. Η Ελλάς είναι ένα κράτος που διοικείται από ένα συνονθύλευμα ανεύθυνων καιροσκόπων (είτε στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση, ή στα λεγόμενα «μικρά κόμματα»). Τι μπορεί να κάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ με ένα κράτος που ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.?.. Επισκεφθείτε το blog:
http://erinya-hellenica.blogspot.com/2008/05/blog-post.html

Δεύτερον είναι ένα κράτος που κατοικείται από τους σημερινούς Έλληνες. Οι Έλληνες είναι ένας λαός που, όπως υπονοεί ο Κύριος Χριστοφιδης, ΕΧΟΥΝ ιστορία σε αντίθεση με τους αμερικάνους.!.. Αλλά, όπως λέω εγώ, έχουν χάσει κάθε επαφή με την ιστορία τους και θυμούνται μόνο την «ιστορία» τους και αυτήν όπως τους συμφέρει. Κραδαίνοντας το ένδοξο παρελθόν τους, ο κάθε ένας ξεκολλάει και από ένα πετραδάκι από το ετοιμόρροπο κτίσμα των προγονών του κατηγορώντας παράλληλα τους «άλλους» που καταστρέφουν την Ελλάδα.

Η Ελλάδα είναι το πιο σπουδαίο κράτος του κόσμου και η πιο όμορφη χώρα η οποία όμως έχει ένα φοβερό πρόβλημα: ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.!.. Τι φαντάζεστε Κύριε Χριστοφίδη ότι μπορεί να κάνει ο Ομπάμα.?..