Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2009

Η παγκόσμια κοινή γνώμη θυμάταιTHE ISRAELIS PRACTICE SAME TACTICS !!

Ειλικρινά με βαθειά λύπη διαβάσαμε την παρακάτω είδηση στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και θυμηθήκαμε, μέσα και από ένα e-mail που έφθασε σήμερα με την παραπάνω φωτογραφία, το τι έζησαν οι συγγενείς των σημερινών θυτών από του Ναζιστές του Χίτλερ και τι πράττουν αυτοί, οι απόγονοί τους, ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης.

Η παγκόσμια κοινή γνώμη θυμάται - Η κυβέρνηση του Ισραήλ ξεχνά

***

Εντολή στους στρατιώτες: «Πυροβολήστε ό,τι κινείται...»


«Πυροβολήστε ό,τι κινείται στη Ζεϊτούν, χωρίς ερωτήσεις» ήταν οι εντολές που τους δόθηκαν.

«Κάναμε τη Ζεϊτούν σκόνη» -ένας Ισραηλινός στρατιώτης, που διατηρεί ανωνυμία, έσπασε τη σιωπή του και μίλησε στους «Τάιμς».


Ο στρατιώτης που παραβίασε τις στρατιωτικές εντολές απορρήτου, ήταν μέλος του τάγματος Γκιβάτι, που κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δραστηριοποιήθηκε στο ανατολικό προάστιο της Γάζας, το οποίο και ισοπεδώθηκε.


Στη Ζεϊτούν, που θεωρείται προπύργιο της Χαμάς, η οικογένεια Σαμούνι έχασε 29 μέλη της. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες τούς ανάγκασαν να μπουν σε ένα κτίριο το οποίο στη συνέχεια βομβαρδίστηκε. Οι 22 σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό ενώ στους άλλους δεν προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια και αιμορράγησαν μέχρι θανάτου.


Παρόμοιες μαρτυρίες τρόμου κατέθεσαν και μέλη των οικογενειών Αμπού Ζοχάρ και Χέλιου: «Είδαμε τους ανθρώπους μας να πεθαίνουν από τα τραύματά τους και να πυροβολούνται ενώ έβγαιναν από κτίρια κρατώντας λευκές σημαίες».


Το Ισραήλ απαγόρευσε την παρουσία δημοσιογράφων στη Γάζα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, και τώρα, ενώ μία ιστορία τρόμου διαδέχεται την άλλη, η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch ζητά τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας, ειδικά για την περίπτωση της Ζεϊτούν. Μέλη της οργάνωσης μίλησαν με δεκάδες θύματα και αυτόπτες μάρτυρες που επέζησαν καταγγέλλουν τη δράση του Ισραήλ. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι το Ισραήλ κάθε άλλο παρά πήρε μέτρα ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες αμάχων. Το αντίθετο, ενώ επιπροσθέτως αρνήθηκε και την παροχή ιατρικής βοήθειας», είπε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Φρεντ Αμπραχαμς.Ιω.Ν. (Πηγές: «The Times», www.sky.com)

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 29/01/2009

http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=23437468


Δεν υπάρχουν σχόλια: