Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2009

ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ


Ολυμπιακή: Εκλεισε ο διαγωνισμός για την πώληση

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2009 07:00

Χθες βράδυ εξέπνευσε η προθεσμία υποβολής των τελικών δεσμευτικών προσφορών με φινάλε γκρανγκινιόλ για το ποιες και πόσες υποβλήθηκαν. Η κυβέρνηση φαίνεται πλέον να ενδιαφέρεται για την προσφορά Ελλήνων επιχειρηματιών, με τίμημα κοντά στα 40 εκατ. ευρώ.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/01/31/1623652.htm


ΑΛΟΞΟ ΤΕΛΟΣ

Στις 4/11 υπεγράφη στην Βουλή η ληξιαρχική πράξη θανάτου του Εθνικού μας Αερομεταφο­ρέα. Το αν θα ξαναλειτουργήσει η εταιρεία, με ποια μορφή και όνομα, αποτελεί ένα μεγάλο ερωτη­ματικό για όλους μας. Το σίγουρο είναι ότι τη γνωστή ΟΑ που όλοι ξέρουμε και όλοι αγαπήσαμε δεν θα την ξαναδούμε. Το ποιοί ευθύνονται για αυτήν την εξέλι­ξη, έχει αναλυθεί από όλες τις πλευρές και έχουν ξο­δευτεί τόνοι μελάνης για να αποτυπωθούν οι αναλύ­σεις αυτές. Άποψη μου είναι ότι φταίξαμε όλοι με τις κυβερνήσεις, να έχουν την μερίδα του λέοντος, με την κακοδιαχείριση και τις λοβιτούρες που έκαναν οι διοικήσεις που διόριζαν.


Η ευθύνη των εργαζομένων συνίσταται κύρια στο ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε ένα σχέδιο προ­στασίας της εταιρείας από την κακοδιαχείριση των διοικούντων.


Κάναμε πολλές φορές τα στραβά μάτια στο βωμό των ετήσιων αυξήσεων αλλά και της κομματικής πει­θαρχίας που πολλοί συνδικαλιστές δέχονταν καλύ­πτοντας αποτυχημένες κομματικές διοικήσεις.


Έτσι φτάσαμε στις 4/11 με την Βουλή να ψηφίζει το νόμο-φέρετρο και την ΟΣΠΑ να πραγματοποιεί συγκέ­ντρωση των εργαζομένων έξω από την βουλή. Δυ­στυχώς η συγκέντρωση απέτυχε και οι συγκεντρω­μένοι ήταν περίπου 150 άτομα.


Δεν είναι δικιά μου δουλειά να σχολιάσω πώς έφτασε εκεί η κατάσταση και ποιοι ευθύνονται γι' αυτό. Δεν προτίθεμαι δε να το κάνω τώρα γιατί η πάγια θέση του Συνδέσμου και δική μου δεν είναι να παρεμβαίνει σε άλλα συνδικα­λιστικά όργανα. Εκείνο όμως που υποχρεούμαι να σημειώσω είναι ότι έλιωσε πια η καραμέλα κάποιων ότι οι συνταξιούχοι δεν βοηθάνε τον αγώνα των ερ­γαζομένων της ΟΑ.


Στην συγκεκριμένη λοιπόν συ­γκέντρωση που ο κόσμος ήταν ελάχιστος μπορού­σες να μετρήσεις πολλούς συνταξιούχους που ήταν παρόντες. Η δε προκλητική στάση 2 συναδέλφων - μελών μας που προσπάθησαν να δημιουργήσουν αναταραχή στην συγκέντρωση της ΟΣΠΑ, κρίνεται ως ανεπίτρεπτη.

Διότι όταν συμμετέχεις σε συγκέντρωση άλλων δεν δημιουργείς επεισόδια φωνάζοντας και βρίζο­ντας τον Πρόεδρο και τον Γ. Γραμματέα του Συν­δέσμου σου, δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην ξένη συγκέντρωση. Εάν δεν υπήρχε ψυχραιμία από πλευράς μας θα γινόταν ένα μπάχαλο και πάλι θα έφταιγαν... οι συνταξιούχοι που θα χάλαγαν την συγκέντρωση.

'Οταν δε ένας από αυτούς, ο συν. Πέρρος έχει διατελέσει και πρόεδρος της ΟΣΠΑ τότε οι ευθύνες του είναι ακόμη μεγαλύτερες. Λογι­κή εξήγηση δεν μπορώ να βρω για την στάση του αυ­τή, εκτός και αν έχουν δίκιο όσοι σχολιάζοντας το συμβάν θεώρησαν ότι έπαιξε ρόλο η παταγώδης αποτυχία του στις εκλογές του Συνδέσμου μας.

Τι να πω, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...

ΗΡΑΚΛΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Από το περιοδικό του Σ. Σ. ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ (τεύχος ΝΟΕ-ΔΕΚ 2008)

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ

Έκρινα σκόπιμο να χωρίσω έτσι το κείμενο γιατί στα bold γράμματα περιέχεται ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ για την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ . Από κει και πέρα το τι έχει πράξει ο καθένας, για να φτάσουμε ως εδώ, θα πρέπει να βαρύνει την συνείδησή του. Γιατί και πολιτικά αλλά και συνδικαλιστικά παιγνίδια παίχτηκαν για να καταστραφεί η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΗΠΕΙΡΩΝ που έστησε ο μακαρίτης ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝΑΣΗΣ.

Κων/νος Γραικιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: