Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;

Έγινε λοιπόν και ο πολύ-αναμενόμενος ανασχηματισμός της Κυβέρνησης που θα σώσει την κυβερνητική παράταξη από το κατρακύλισμα των εκλογικών ποσοστών της και θα βγάλει την χώρα από τα αδιέξοδα. Μα σοβαρά πιστεύουμε ότι ένας ανασχηματισμός αρκεί για να συμβούν όλα αυτά;;; Γιατί τι είδαμε από τον σημερινό ανασχηματισμό;;

Το σίγουρο είναι ότι δεν είδαμε ένα σαρωτικό ή δομικό ανασχηματισμό. Αυτό που είδαμε ήταν κάποιες καλές προθέσεις με την απομάκρυνση υπουργών που τα όνοματά τους ενεπλάκησαν στα θέματα Βατοπεδίου, Siemens κλπ., είδαμε την είσοδο κάποιων νέων προσώπων στην κυβέρνηση και προ πάντων είδαμε την εμφανή προσπάθεια διατήρησης των εσωκομματικών ισορροπιών .

Είδαμε προοπτικές λύσης των προβλημάτων και εξόδου από την κρίση;;;;;; Θα ήταν τρελό να πούμε ότι ένας ανασχηματισμός μπορεί να αλλάξει από μόνος του την κατάσταση προς το καλλίτερο αν δεν υπάρχει βούληση ΑΝΩΘΕΝ για αλλαγή πολιτικής πλεύσης.

Το σίγουρο είναι ότι ο ανασχηματισμός τον μόνο που μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά είναι τον κ. πρωθυπουργό, ώστε να μπορέσει να συντονίσει καλλίτερα τους υπουργούς του και να τους οδηγήσει προς μία και μόνο ελπιδοφόρο κατεύθυνση : « ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ». Αυτή είναι και η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ του Ελληνικού λαού.

Μπορεί ο κ. πρωθυπουργός να αφουγκραστεί την φωνή του απλού λαού; Έχει την ικανότητα να δώσει τις κατάλληλες εντολές για αλλαγή πλεύσης; Έχει την εσωτερική δύναμη να επιβάλλει στους υπουργούς του την δυνατότητα μιας δυναμικής στροφής;

Ο καιρός σίγουρα θα το δείξει . Εμείς απλά θα παρακολουθούμε και θα κρίνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: