Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008

Καλημέρα κ. Πρόεδρε της Κυβέρνησης

Είναι θλιβερά όλα αυτά τα γεγονότα που βλέπουμε να εξελίσσονται μπροστά στα μάτια μας και μπροστά σε μια απαθή και «ανήμπορη» να αντιδράσει αστυνομία .

Οι καταστροφές που γίνονται από τους γνωστούς άγνωστους κουκουλοφόρους και η προκλητική απάθεια και η κατόπιν διαταγών (από ότι φαίνεται) αδυναμία των αστυνομικών αρχών να προασπίσουν τις περιουσίες των πολιτών προκαλούν την εύλογη αγανάκτηση κάθε νομοταγούς πολίτη. Σε σημείο μάλιστα που προκάλεσε τους πολίτες των Πατρών να υπερασπίσουν μόνοι τους, την περιουσία τους και τους εαυτούς τους.

Δεν αρκεί λοιπόν, κύριοι της κυβέρνησης , να βγαίνετε και να εξαγγέλλετε αποζημιώσεις, γιατί οι αποζημιώσεις αυτές δίδονται όχι από την τσέπη σας αλλά από τον φορολογούμενο έλληνα πολίτη. Τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν, κάτω από άλλες συνθήκες, να είχαν διατεθεί για να βελτιώσουν την ζωή των πολιτών αυτής της χώρας, αν είχατε δηλαδή πράξει το καθήκον σας και αν προασπίζατε, όπως οφείλατε να είχατε πράξει, την περιουσία των πολιτών της χώρας που ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ.

Όμως το κυριότερο θέμα που αναδεικνύεται από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και που μου προκαλεί εύλογη ανησυχία είναι η αδυναμία της σημερινής κυβέρνησης να κατανοήσει την ουσία των γεγονότων. Ότι δηλαδή ο θάνατος του άτυχου Αλέξη ήταν απλά αυτό που έκανε το καζάνι, που σιγόβραζε εδώ και πολύ καιρό, να ξεχειλίσει.

Παράλληλα όμως μου προκαλεί επίσης εύλογη ανησυχία, η διαπιστούμενη καθημερινά αδυναμία της Κυβέρνησης να πατάξει και να αποβάλει τον εγωπαθή χαρακτήρα της και να συνειδητοποιήσει το βάθος των προβλημάτων που έβγαλαν στους δρόμους τους απλούς πολίτες που διαμαρτύρονται χωρίς κουκούλες.

Είναι αδύνατο, μέσα από τους παχυλούς μισθούς και τα σκάνδαλα των στελεχών και των παρατρεχάμενων της, να συνειδητοποιήσει το τι βιώνουν και πόσο ταλαιπωρούνται στην καθημερινότητά τους οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι , οι απλοί και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι αγρότες από την άνιση κατανομή του πλούτου και τα οικονομικά μέτρα της που στοχεύουν στην ευημερία των αριθμών και την δυστυχία του ΑΠΛΟΥ πολίτη.

Είναι αδύνατο να αντιληφθεί ότι η απογοήτευση των πολιτών και των οπαδών της από την διάψευση των ελπίδων τους για ένα ΕΝΤΙΜΟ και ΣΕΜΝΟ κράτος, για την περιφρούρηση της περιουσίας τους, για την προστασία και την κοινωνική ευημερία τους, είναι δυνατό να βγάλει ακόμα και την σιωπηλή πλειοψηφία και τους οπαδούς της στους δρόμους.

Η λύση και η αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ελλάδος είναι ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑ ΕΥΘΥΝΗ. Οι πολίτες οπαδοί της, την ψήφισαν και την εξέλεξαν για να δίνει αυτή λύση στα προβλήματά τους και τα προβλήματα της χώρας και όχι να αναζητά δεκανίκια στις άλλες πολιτικές παρατάξεις για να μοιραστεί μαζί τους την πολιτική και κοινωνική ευθύνη.

Δεν γνωρίζω πόσο χρόνο έχει αυτή η κυβέρνηση μπροστά της, κάτω από το βάρος μάλιστα των τελευταίων γεγονότων, για να αποτινάξει τον εγωπαθή χαρακτήρα της και να διορθώσει την στραβή πορεία που ακολουθεί. Δεν γνωρίζω ακόμα αν έχει την πολιτική βούληση να το πράξει. Εκείνο που αντιλαμβάνομαι από την εξέλιξη των γεγονότων είναι ότι αν δεν το πράξει θα οδηγήσει την χώρα σε μεγαλύτερη δυστυχία και θα φέρει γι’ αυτό ακεραία την ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: