-->

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Καλημέρα κ. Υπουργέ των Οικονομικών

" Ο υπουργός Oικονομίας κ. Γ. Aλογοσκούφης μιλώντας χθες στη Βουλή τόνισε ότι τα περιθώρια είναι περιορισμένα, απέρριψε τη μείωση του ΦΠΑ, αλλά προανήγγειλε την επίσπευση της μείωσης του κεντρικού φορολογικού συντελεστή στο 24% από 25% για φυσικά πρόσωπα, από το 2009 αντί του 2010. «Η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες σαν τη Γαλλία και τη Γερμανία, τάσσονται υπέρ άλλων φορολογικών μειώσεων, μακροχρόνιου και όχι προσωρινού χαρακτήρα» όπως η μείωση του ΦΠΑ, είπε ο κ. Αλογοσκούφης." (Από την ηλεκτρονική έκδοση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ 27.11.1997)

Το δικό μας σχόλιο είναι ότι το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν συμπολίτες μας στους οποίους δεν πρόκειται να φθάσει ποτέ το όφελος από την μείωση του κεντρικού φορολογικού συντελεστή αφού τα εισοδήματά τους είναι τέτοια που όχι μόνο δεν φορολογούνται αλλά δεν τους επιτρέπουν ούτε να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά έξοδα επιβίωσης τους. Αντίθετα η μείωση του ΦΠΑ σε αγαθά διαβίωσης θα ανακούφιζε την στενότητα των οικονομικών τους.

Γι' αυτό η μείωση του ΦΠΑ από τη βρετανική κυβέρνηση συνοδεύτηκε και από ένα ακόμη μέτρο: υποσχέθηκε να μετατοπίσει το φορολογικό βάρος προς τα υψηλότερα εισοδήματα. Στην Ελλάδα με βάση τα επίσημα στοιχεία, εισόδημα άνω των €75.000 έχουν περί τους 60.000 φορολογούμενους. Σας φαίνονται λίγοι;

Η οικονομική κρίση, όπως ασφαλώς θα ξέρετε κύριοι των οικονομικών επιτελείων, κτυπά και επηρεάζει ΠΑΝΤΟΤΕ και ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ τα χαμηλά εισοδήματα και όχι τους έχοντες και κατέχοντες. Μήπως είναι ώρα να το καταλάβετέ ;!!!!

2 σχόλια:

Apapachris είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε Κώστα .
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι
από τους ανθρώπους δεν λείπει η δύναμη λείπει η θέληση γιαυτό και οι φωνές μας και οι αντιδράσεις μας πρέπει να γίνουν εντονότερες προς όλες τις κατευθύνσεις .

Οι πολιτικοί επίσης πρέπει να γνωρίζουν ότι:
Η κυβέρνηση και η κρατική μηχανή δεν πωλούνται. Ενοικιάζονται όμως!

Ανώνυμος είπε...

Κατ’ αρχή σε συγχαίρω για την ιδέα σου καιεύχομαι να περπατήσει ως προς τη συμμετοχή .

Επειδή οι Νεοέλληνες είναι, κατά πλειοψηφία κακόβουλοι και πιθανότατα θα εκλάβουν τις παρακάτω επισημάνσεις μου, ως επίθεση, θα τις εκθέσω « εσωτερικά » .

Τα οικονομικά προβλήματα είναι πολυπαραγοντικά με την έννοια ότι στην « εξίσωση λύσεως » υπάρχουν παράγοντες που είναι αλληλεξαρτώμενοι.

Έτσι είναι λάθος του Αλογοσκούφη να αναφέρει « . . όπως στη Γαλλία και τη Γερμανία» και δικός σου λάθος να φέρεις το παράδειγμα τον Brown, για να θεμελιώσετε αναλογίες με το δέον γενέσθαι στην Ελλάδα . Ιδού μερικά οικονομικά
στοιχεία των τεσσάρων αυτών χωρών .

Α Ε Π $ Εξάγ. Εισάγ. Ενεργ.Ισοζυγιο *

Αγγλία 31.430 278,6 330,2 -11 %
Γαλλία 29.460 311,1 310,7 50 %
Γερμανία 28.170 610,1 489,9 62 %
Ελλάδα 22.230 11,6 26,1 65 %

* εξάρτηση σε εισαγόμενη ενέργεια για την Εθνική παραγωγή

Πως λοιπόν η Ελλάδα με αυτό το ΑΕΠ , με αυτό το ισοζ. εισαγ.-εξαγ. με αυτό το χρέος (που δεν αναφέρεται) θα έχει την « άνεση » να υιοθετήσει οικονομικά μέτρα ανάλογα με τις 3 άλλες ;;;

ΥΓ Σε σχέση με την τεράστια διαφορά εισαγ.-εξάγ. που οφείλεται στο γεγονός ότι δεν παράγουμε ούτε καρφίτσες μου αρέσει να παραθέτω την ακόλουθη επιχειρηματολογία.Αν λογαριάσουμε ότι εισάγουμε 60.000 ΙΧ μέσου κυβ.
1300 κ.ε και κόστους 12.000 € , για να το αντισταθμίσουμε χρειαζόμαστε 48.000 τον. γιδοτύρι (κύριο εξαγωγικό μας προϊόν !!! ) τιμής 6 € τα 400 γρ.
Προφανώς η ποσότητα είναι ανέφικτη , ακόμα και αν ρίξουμε στην παραγωγή και τις γίδες που βόσκουν μεταξύ Συντάγματος και Κολωνακίου !!